avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infintare firma minori
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infintare firma minori

Soara mea doresc infintarea unei firme (SRL) pe numele copiilor care deocamdata sunt minori. Au 17, respectiv 16 ani. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 00:04, 8 Iunie 2013
Pentru SRL asociatii trebuie sa fie majori. Ca exceptie, pot fi asociati si minorii care sunt mostenitorii legali conform certificatului de mostenitor si au numit un curator. M-as risca sa fac o interpretare a art. 40 din noul cod civil raportat la art. 291 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale prin care minorul ar dobandi capacitatea deplina de exercitiu anticipata printr-o hotarare a instantei, dar recunosc, in practica nu am intalnit inca un asemenea caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta minima necesara pentru a deschide un srl doinafl doinafl Buna ziua! As dori sa aflu daca exista o lege in care se precizeaza varsta minima care trebuie sa o ai pentru a putea deschide un SRL. Mai exact, daca un ... (vezi toată discuția)
Asociat srl Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare : O persoana in varsta de 17 ani poatefi actionar intr-o societate cu raspundere limitata ? daca da in ce conditii.Va multumesc (vezi toată discuția)
Ce drepturi decurg din capacitatea deplina de exercitiu? vvonlg vvonlg Buna ziua, Doream sa stiu ce drepturi decurg exact din obtinerea capacitatii depline de exercitiu la 16 ani prin emancipare sau casatorie. (vezi toată discuția)