avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu chiriasii..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu chiriasii..

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as putea avea?..daca acestia nu vor sa plece. Mentionez ca avem un contract de inchiriere formal facut de o firma de imobiliare, neinregistrat la finante si fara a fi trecuti cei 2 martorii, acesta fiind incheiat intre chirias si alta persoana(nu proprietarul apartamentului!, deoarece eu am fost plecat din tara), pe o perioada nedeterminata.La un punct din contract se stipuleaza ca: "In caz de instrainare a apartamentului de catre proprietar inainte de termenul prevazut in contract, chiriasul va fi anuntat de acest fapt, anticipat cu cel putin 30 de zile inainte.").
Banuiesc ca contractul nu este valabil (?)...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: verletzitu , utilizator 20:24, 29 Ianuarie 2013
Contractul prin care se inchiriaza bunul altuia este lovit de nulitate.Dv ca proprietar nu ati luat parte la incheierea contractului dar probabil cel care l-a incheiat era mandatarul dv nu?daca a fost incheiat prin mandatar,contractul este valabil,daca nu,este lovit de nulitate cum am mai spus.Chiar si in cazul cand este valabil dv puteti cere rezilierea contractului pt neexecutarea de obligatii,adica pt neplata chiriei.
astfel ca o prelungire a raspunsului lui claudiu vreau sa recapitulkez ca solutionarea problemei in cauza poate fi efectuta prin doua cai: 1. sesizati politia despre faptul ca ei stau ilegal la dvsta in apart. asta cu conditia ca aveti contr. de inchiriere sau varianta 2 doar prin instanta.
Da, l-am mandatat, dar fara o hartie doar telefonic. Firma care a facut contractul este una fantoma si nu pot sa dau de agentul care a intocmit contractul. Cum sa reziliez contractul?este pe perioada nelimitata si singurul punct din el de care ma pot lega este cel cu preavizul de 30 de zile, din partea proprietarului, fara a fi mentionata nici o motivare a acestei..
Ok, merg la politie cu contractul facut de mandatar si l-e spun ca stau ilegal persoane..ce se poate intamla mai departe?..ma trimit in instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2012
Jenns, utilizator
Contractul este nul, mandatul trebuia sa fie in forma autentica la notar, nu verbal, desi as prefera sa fie valabil, asa ar fi mai usor de evacuat.

Considerati ca contractul este valabil si trimiteti o notificare chiriasului sa paraseasca imobilul intr-un dermen rezonabil. Daca nu pleaca depuneti o actiune de evacuare in instanta, in baza legii locuintei/codului civil (în functie de perioada cand l-ati semnat) si obligarea la plata debitelor restante.
Deci nu pot sa rezolv cu politia daca contracul este nul? dupa cum scrie camelleon la calea 1, ca stau ilegal la mine...
Daca nu sant prea insistent cum,cine, cum se trimite notificarea ca ea sa fie valabila in caz de instanta?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un imobil( o casa) data în chirie. contractul ... gabrielagaburici gabrielagaburici Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. Contractul este făcut cu o persoana juridică ( o firma) pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)