avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu chiriasii..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu chiriasii..

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as putea avea?..daca acestia nu vor sa plece. Mentionez ca avem un contract de inchiriere formal facut de o firma de imobiliare, neinregistrat la finante si fara a fi trecuti cei 2 martorii, acesta fiind incheiat intre chirias si alta persoana(nu proprietarul apartamentului!, deoarece eu am fost plecat din tara), pe o perioada nedeterminata.La un punct din contract se stipuleaza ca: "In caz de instrainare a apartamentului de catre proprietar inainte de termenul prevazut in contract, chiriasul va fi anuntat de acest fapt, anticipat cu cel putin 30 de zile inainte.").
Banuiesc ca contractul nu este valabil (?)...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: verletzitu , utilizator 20:24, 29 Ianuarie 2013
Eu sunt patit urit de tot.Am scapat pina la urma de chiriasii excroci,iar dupa cele patite pot da sfaturi utile proprietarilor ce-si inchiriaza locuintele


Eu sunt patit urit de tot.Am scapat pina la urma de chiriasii excroci,iar dupa cele patite pot da sfaturi utile proprietarilor ce vor sa-si inchirieze locuintele si VA JUR ca spun ADEVARUL.
1) Statul roman NU TE APARA pe tine proprietarule in fata HAITEI DE EXCROCI compusa din chiriasi excroci - agentii imobiliare -avocati -executori judecatoresti -alte organe ale statului ,care vor minca BINE de pe urma necazului tau, chiar daca TU TE DOVEDESTI CORECT declarind contractul la fisc si platesti impozit pe chiria primita.In fata STATULUI notiunea de PROPRIETATE NU EXISTA desi este reglementata prin LEGE
2)Nu inchiria NICIODATA locuinta la "colorati". Sunt multi ,uniti ,au TUPEU fantastic si cunosc CHICHITELE legii(vorbeam de mafia lor).MAI BINE CASA GOALA.
3)Niciodata nu inchiria DECAT pe o perioada de o luna, neaparat cu o GARANTIE(o luna platita+garantia).Garantia sa fie de MINIM 300 euro.Gindeste-te ca intr-o luna de iarna intretinerea+utilitatile ABIA acopera aceasta garantie.Daca chiriasul este serios la rindul tau vei fi la fel ,si totul va fi OK.Daca apar necazuri ele vor fi minime,iar la finalul de contract oricum e TITLU EXECUTORIU si vor pleca repede daca-i actionezi in judecata.Daca nu vrea si ajungeti acolo,nu achita tot onorariul la executorul judecatoresc daca ajungi la evacuare silita- da un avans- iar restul LA EXECUTARE4)Daca NU vor sa plece, faci si o solicitare la ENEL de sistare temporara a luminii DAR ATENTIE- ceri demontarea contorului de pe palier(daca stai la bloc) -altfel se vor bransa ilegal,contorul va inregistra,si TOT TU vei plati ca titular de contract(eu asa am patit).Nu stiu pe cineva care sa stea in bezna.5)Atentie la studenti ei vor(majoritatea) sa plateasca DOAR pe durata sederii NU si in vacante pretinzind ca nu stau acolo omitind ca tu inchiriezi CU LUNA SI NU CU ZIUA .Totodata s-ar putea sa plece in vacanta cu tot cu acareturi si sa nu se mai intoarca lasindu-te incurcat.6)La inchiriere solicita copii dupa C.I. dar ATENTIE s-ar putea ca in cazul unor excroci ADRESA SA FIE FICTIVA ei avind doar un flotant la adresa respectiva si sa nu-i gasesti acolo daca ai nevoie. Buna ar fi si o adeverinta de salariat valabila(verifica locul de munca neaparat) te-ar ajuta in caz de nevoie.7)Gindestete ca TU ai primul de pierdut -o casa mai mult sau mai putin moderna, mobilier,electrice ,elecrtocasnice,utilitati pe numele tau si TOT ce mai ai prin locuinta ce o inchiriezi.Chiriasul vine,pleaca, se bucura de bunul tau(e adevarat contra cost) dar NU risca mare lucru si te poti trezi de pe urma lui cu o PAGUBA mai mare decit PROFITUL.8)NU UITA CA ESTI SINGUR SI NU TE APARA NIMENI IN CAZ DE NECAZ CU, CHIRIASUL.PARADOXAL SAU NU IN romania DE AZI ESTE LA POSIBIL CA CINEVA SA STEA IN CASA TA FARA A-TI PLATI CHIRIA DESI TU AI UN CONTRACT LEGAL CU ACEL CINEVA ,SA CONSUME UTILITATI(INRTETINERE, LUMINA,CABLU TV INTERNET) FARA SA PLATEASCA NIMIC DACA NU VREA SI CARE ITI VOR FI IMPUTATE TIE CA TITULAR DE CONTRACT(UTILITATI+PENALITATI), DACA -I DAI IN JUDECATA SA NU-TI POTI RECUPERA PAGUBA PENTRU CA NU AU NIMIC (BUNURI,CONTURI, MASINI) IAR AVOCATII SI EXECUTURII JUDECARORESTI COSTA ENORM(CCA 3000 LEI/ACTIUNE) NU MAI SPUN NERVI, TIMP SI SANATATEA TA IAR chiriasul e bine mersi.EU m-am lovit de toate acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un imobil( o casa) data în chirie. contractul ... gabrielagaburici gabrielagaburici Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. Contractul este făcut cu o persoana juridică ( o firma) pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)