avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere stabilita la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere stabilita la notar


Va supun atentiei urmatoarea problema:
O familie divorteaza la notar, ocazie cu care s-a incheiat o conventie notariala prin care s-a stabilit obligatia de intretinere pentru cei doi copii minori ai cuplului in cunatum de 500 lei, in sarcina tatalui. Aceasta suma depaseste 50% din venitul angajatului. Prin adresa executorului judecatoresc de infiitare a popririi mi- a fost adus la cunostinta faptul ca sunt tert poprit, avand calitatea de angajator al debitorului. Codul Muncii nu-mi permite sa fac retineri pe mai mult de 50% din salariu. Tinand cont de faptul ca pentru acelasi angajat mai am 2 titluri executorii, cum le pun in executare astfel incat sa respect prevederile legale si in acelasi timp, sa nu fiu acuzata de rea credinta in cazul in care executorul ar cere validarea popririi? Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:56, 12 August 2012
Dvs. respectati legea si puneti poprire pe maxim 50% din venit, nimic mai mult.
Problema e ca din discutiile purtate pe aceasta tema, au reiesit doua puncte de vedere. Unii spun ca trebuie facuta poprire pentru 1/3 din venit, reprezentand obligatie de intretinere si restul pana la 1/2 sa merga catre ceilalti creditori.
Altii spun ca trebuie aplicata intocmai ultima poprire, suma rezultand clar dintr-un titlu executoriu, ce depaseste 50% din venit, fiind obligatie de intretinere si avand prioritate fata de ceilalti doi. Aceasta solutie ma pune in imposibilitatea de a vira vreo suma catre ceilalti doi creditori.
Inca nu stiu care este solutia corecta!
Multumesc!
Are prioritate poprirea legata de obligatia de intretinere, deci veti retine 50% pentru pensia de intretinere si nu mai trimiteti nimic catre restul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere rachima rachima Ma confrunt cu urmatoarea problema: Un cuplu a divortat pe cale notariala. In cauza sunt 2 copii minori. Parintii au stabilit in comun ca tatal sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dd.ildysz dd.ildysz Am primit o cerere de retinere pensie de intretinere minor, din salariul unui angajat de la fostul sot (creditor). Creditorul anexeaza sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)