avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale constituire drept de superficie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

constituire drept de superficie

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat cu privire la constituirea unui drept de superficie. Situatia este urmatoarea: doi asociati PJ au incheiat un contract de asociere pentru a ridica un ansamblu rezidential. Un asociat vine cu terenul iar celalat cu banii ridicand constructia.Pentru a se emite autorizatia de constructie trebuie constituit un drept de superficie in favoarea asociatului care construieste. La vanzare asociatul cu constructia va vinde apartamentul, iar asociatul cu terenul va vinde cota parte de teren aferenta. Acuma asociatul -proprietar al terenului vrea sa se protejeze si sa elimine riscul de a ramane cu terenul, celalat asociat vanzand fara el si transmitand dreptul de superficie mai departe. Ce ne-ar putea ajuta sa reducem sau chiar sa eliminam acest risc?


Multumesc mult deorice ajutor.
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 15:02, 13 August 2012
Specificati in contractul de superficie ca superficiarul nu va putea instraina dreptul sau unei alte persoane fara acordul proprietarului terenuliui, inscrieti interdicitia de grevare/instrainare in CF si cam atat.
Mai era varianta mult mai simpla sa infiintati o alta societate (SPV) si veneati cu terenul ca aport in natura iar celalalt cu numerar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumpărare Adrian1606 Adrian1606 Bună ziua, Daca fac un contract de vânzare la un teren pe o perioadă de 9(nouă) luni, pentru care pun ipotecă în favoarea mea. Vă rog să îmi ... (vezi toată discuția)
Teren pe firma casa casa buna seara! Am achizitionat un teren prin credit ipotecar pe firma, unde eu si sotul meu suntem unici asociati si administratori. Vrem sa costruim o casa ... (vezi toată discuția)
Constructie pe proprietatea altuia? nelux nelux Buna ziua ! Momentan locuiesc intr-un imobil detinut in copropriatate de mama mea si sotul ei (nu ma aflu in nici un grad de ... (vezi toată discuția)