avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 CAEN 7830
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

CAEN 7830

Buna ziua,

Pentru ca o societate cu cod CAEN 7830 sa functioneze legal este obligatoriu sa aiba angajat personal calificat in acest domeniu (deci sa fie atestat ca inspector resurse umane)?
Societate trebuie autorizate de Ministerul Muncii?
Este nevoie de autorizatii speciale?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 08:57, 14 August 2012
7830 Alte servicii de furnizare a forţei de muncă
Această clasă include activităţi de furnizare a forţei de muncă pentru întreprinderile clientului.
Unităţile clasificate aici prezintă angajatorului înregistrările privind statele de plată, impozite şi alte aspecte fiscale şi chestiuni privind resursele umane, dar nu sunt răspunzătoare pentru conducerea şi supravegherea angajaţilor.
Furnizarea de resurse umane se face de obicei pe termen lung sau permanent, iar unităţile clasificate aici
îndeplinesc o gamă largă de atribuţii referitoare la resursele umane şi administrarea personalului în conexiune cu furnizarea acestuia
Conform Hg 500 pe 2011 alin. (6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare şi transmitere a registrului prin încheierea, cu respectarea dispoziţiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, de contracte de prestări servicii cu prestatori înregistraţi la inspectoratele teritoriale de muncă, care îşi desfăşoară activitatea în condiţiile prevederilor legale în vigoare.
In concluzie, ar fi normal sa aveti o persoana cu diploma de Inspector Resurse Umane, insa nu obligatoriu, ar fi normal sa aveti o persoana cu diploma de Operare Calculator, insa nu obligatoriu, de asemenea, este obligatoriu sa va inregistrati la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen 7830 nhr2 nhr2 Buna ziua! Conform CAEN 7830: Aceasta clasa include activitati de furnizare a fortei de munca pentru întreprinderile clientului. Unitatile clasificate aici ... (vezi toată discuția)
Diferenta caen 7810 - caen 7830 octapuspus octapuspus Puteti sa imi spuneti care este diferenta intre cod CAEN 7810 si cod CAEN 7830? Multumesc! (vezi toată discuția)
Munca in strainatate CarolinaIo CarolinaIo Salutare tuturor!! Am cautat job-uri in Ro pe net, pe la targuri de job-uri, prin ziare... inutil... nu gasesc un job cu salariu cat sa traiesc decent, iar ... (vezi toată discuția)