avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bunuri daruite inaintea si in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bunuri daruite inaintea si in timpul casniciei

buna ziua. revin si eu pe acest site cu o intrebare. sunt in divort dar o sa se termine in curand. casa in care eu si sotul am locuit nu e proprietatea noastra ci a socrilor mei. mentionez ca atunci cand nu eram casatoriti, casa aia nu avea nici baie. ne-am apucat sa construim baie, cu baniii trimisi de mama mea, care era plecată in Italia. dupa am pus centrală termică, tot cu banii de la mama, am mobilat bucataria(mobila, aragaz, frigider, etc) tot cu banii trimisi de mama mea. camera copilului este tot din banii mamei(lcd, canapea, mobila). in timpul căsătoriei mama ne-a acoperit 0 datorie de 24000 de lei( a retras din contul ei din romania dimineata si la ora 11 i-am virat eu in contul meu, deci acest lucru poate fi dovedit). de asemenea am si martor in procesul de partaj care cunoaste toata situatia, fiind cea mai buna prietena a mamei, stie cand ea ne-a trimis bani pt tot. as putea cu avocat binainteles, sa recuperez ceva de acolo. va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:48, 5 Septembrie 2016
Buna ziua,

Inteleg ca in acest moment aveti pe rolul instantei numai actiune de divort, fara partaj. Da, cu siguranta puteti recupera din banii investiti in situatia in care introduceti actiune de partaj.
referitor la situatia cu recuperarea bunurilor. ma gandesc sa nu fac partaj. de fapt lucrurile de acolo, investitii, mobila, si tot sunt munca mamei mele. casa fiind pe numele socrilor ii poate da in judecata pentru imbunatatiri aduse la casa, ca sa isi recupereze mama bunurile. multumesc?
Veti putea solicita contravaloarea nu bunurile propriu zis. Va fi o problema cu prescriptia, la fel cu titularul actiunii (daca veti fi dvs sau mama). Nu e dosar de partaj ci de pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj de bunuri comune- bani investiti in proprietatea socrului meu drmon drmon buna ziua! hristos a inviat. o intrebare: in urma cu 2 luni eu si cu sotul meu ne-am despartit. tot ce e in casa pe care am mobilat-o si intretinut-o timp de 7 ... (vezi toată discuția)
Partaj MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,incep a va spune ca am terminat cu procesul de divort si acum va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa daca intentez si eu un proces pt ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am dacă divorțez? având în vedere ca apartamentul ... Mihaela ❤️❤️ Mihaela ❤️❤️ Ce drepturi am dacă divorțez? Având în vedere ca apartamentul nu e pe noi e pe socrii? Dar mobila și tot cei în el am cumpărat impreuna (vezi toată discuția)