avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Delimitari pfa -pfi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Delimitari pfa -pfi

1.Care sunt diferentele clare intre - PFA (autorizata) si PFI (individuala).
2.Fiind cadru medical pe prag de pensionare, doresc continuarea contractului cu spitalul din care fac parte; in ce conditii se poate prelungii contractul?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 12:03, 14 August 2012
Daca esiti la pensie la limita de varsta putei continua cu contract de munca.
1.PFI nu exista, exista Intreprindere Individuala.

Din OUG 44/2008

persoana fizica autorizata – persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca;
intreprindere individuala – intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica;

2.La data la care indepliniti conditiile de pensionare pentru limita de varsta, CIM inceteaza de drept.Dupa aceasta data se va face un nou CIM , pe perioada determinata sau nedeterminata, sau o alta forma de colaborare intre dvs si unitatea sanitara agreata de managerul unitatii.Aceasta colaborare poate avea loc daca sunt indeplinite conditiile impuse de cumul salariu si pensie:la art.17 din legea 329/2009 se precizeaza ca se poate cumula pensia cu salariul, cu conditia ca nivelul pensiei sa nu depaseasca castigul salarial mediu brut utilizat in bugetul asigurarilor sociale de stat, adica suma de 2.117 lei.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la intrep.individuala marial marial am o intrep.individuala pe numele meu,pot sa ma angajez cu cim la ii? (vezi toată discuția)
Inteprindere individuala - angajati, cas, posibil contract de munca? olden olden 1. titularul unei inteprinderi individuale daca lucreaza este obligat sau poate sa incheie contract de munca pe inteprinderea la care este titular, adica a ... (vezi toată discuția)
Angajati pe pfa busubianca busubianca se pot face angajări pe PFA sau doar pe Intreprindere individuala, daca da câți? (vezi toată discuția)