avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ultrajul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ultrajul

sotul meu a adresat injurii si a agresat 2 politisti care se aflau in misiune pentru ca l-au incatusat si lovit fara ai prezenta motivele ptr care l-au retinut.mentionez ca i s-a oprit si permisul de conducere cu toate ca sotul meu nu se afla la volanul masinii nici macar in imediata apropiere.Sotul meu a avut o altercatie cu un prieten iatr acesta vazand masina de politie i-a oprit si le-a spus cele intamplate si pe sotul meu care mergea pe strada l-au luat si l-au bagat in masina politiei Nu era normal sa ii trimita o citatie dupa ce se formula o plangere?repet dupa ce se formula o plangere?
MULTUMESC
Da, sub aspectul ca discutam pe ipoteze aveti dreptate.
Problema legata de avocat viza o calmare a situatiei pentru ca daca politistii au actionat abuziv nimeni nu vrea scandal...in sectie...
Avocatul are rolul de a calma situatia in astfel de cazuri care sunt destul de confuze.
Ajuta la o anumita intelegere tacita...intre partile aflate in conflict...

Dreptul de a-l legitima ca urmare a simplei presuneri ca s-a comis o fapta antisociala exista insa conducerea sa la sectie poate fi abuziva.Acesta este aspectul esential deoarece eu cred ca atunci au aparut problemele si nu atunci cand a fost legitimat.

Din moment ce orice persoana este prezumata nevinovata orice actiune in forta a politiei poate fi considerata abuziva atata timp cat nu este vorba de o infractiune flagranta dovedita.

Userul intreba de citatie tocmai pentru faptul ca mai intai ar fi trebuit sa fie depusa o plangere penala.

Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
haideti sa va dau mai multe detalii pentru a intelege mai bn situatia:a avut loc o altercatie intre 2 prieteni unul dintre ei fiind sotul meu eu eram la munca .Partea vatamata(cu injuraturi si o palma) a oprit politia locala care se afla in cu totul alta misiune si le-a spus citez'asta e baiatul cu care m-am certat' sotul meu fiind pe strada .S-au repezit spre el ,l-au incatusat ,l-au bagat in spatele masinii intre 2 politisti si au inceput sa dea in el ,sotul meu atunci a muscat pe unul de umar si pe altul de deget si l-au dus la sectia zonala nu locala unde l-au tinut 12 ore pe ancheta fara sa ii dea dreptul la avocat..La ora 3 dimineata l-au dus la parchet unde procurorul a dispus sa fie internat la o sectie de psihiatrie 4 zile.Dupa astea 4 zile i s-a dat mandat de arestare care la recurs a fost declarat ilegal si s-a dispus punerea in libertate.Acum avem instanta in luna octombrie.Inca un aspect important:in momentul cand l-au retinut i s-a oprit si permisul cu toate ca nu era la volan nici macar langa masina iar cheile masinii le-am recuperat de la seful de post dupa 5 zile.E u nici macar nu am fost anuntata de ce se intamplase l=-am cautat disperata la sectia locala apoi la cea zonala reusind abia la 2 noaptea sa il vad la parchet.m-am dus la 8 dimineata la sectia de pshiatrie unde sotul meu era bagat la gratii. Mi s-a permis sa il vad era sub tratament si tricoul dupa el era rupt si murdar de sange.L-am intrebat de ce nu a cerut sa fie dus la spital si mi-a raspuns citez':pai tu de ce crezi ca m-au internat' iar cand a cerut un avocat politai au ras si i-au zis ca nu trezesc la ora aia un avocat.......DAR PROCURORUL AU PUTUT SA TREZEASCA asta e ROMANIA MERSI
Daca l-au incatusat direct fara sa ii spuna ca vor sa il conduca la sectie mie imi pare abuziva situatia.

Depinde insa si ce va rezulta din probe.
Aceasta este marea problema.

Din pacate in Romania problema abuzurilor inca exista.
Sunt rare cazurile dar exista.

Problema cu avocatul se putea rezolva sunand el la un avocat si nu sa cheme politia un avocat din oficiu.
Avocatul din oficiu este chemat de politie atunci cand considera politistul, in timp ce suspectul are dreptul de a-si chema oricand avocat, inca din prima secunda in care a fost adus in sectia de politie.
Problema era insa ca daca ati fi chemat avocat v-ar fi costat bani, iar daca venea avocat din oficiu ( chemat de politist) nu va costa nimic.
problema este ca nu i s-a oferit dreptul nici macar sa sune la un avocat nici macar eu nu am putut suna fiindca nu mi s-a spus unde este in astea 12 ore de ancheta napoi l-au dus la spitalul de pshiatrie
Avea dreptul la avocat dar si acesta este un aspect care este greu de dovedit pe baza de probe.Dreptul la avocat il avea in mod indubitabil si de indata ce a ajuns in sectie insa cu precizarea ca doar daca solicita el avocat si nu politia.
Eu stiu cum merg lucrurile in sistem in anumite imprejurari si de aceea faceam recomandarea de avocat in astfel de situatii.

Alte discuții în legătură

Ultrajul feli27 feli27 va rog din suflet daca puteti sa imi dati un sfatin urmatoarea problema:sotul meu a avut o altercatie cu un prieten acesta chemand politia.Politisti s-au ... (vezi toată discuția)
Agresat de organ... AduTsuuu AduTsuuu Buna ziua , am nevoie de un sfat de la voi care sunteti in pas cu legea, va rog sa imi spune-ti unde mai exact ma duc sa fac plangere? Am fost incatusat din ... (vezi toată discuția)
Cred ca sunt chemat in instanta Alexz Alexz In urma cu cateva zile am avut o altercatie cu un baiat el m-a lovit si vazand ca vrea sa continue am inceput sa il lovesc si eu,dupa ce s-a terminat bataia el ... (vezi toată discuția)