avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit trecere de la microintreprindere la impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

trecere de la microintreprindere la impozit pe profit

Buna ziua,

O societate la sfarsitul lunii iulie depaseste 100.000 euro venituri si va trebui ca incepand cu 01 iulie sa devina platitoare de impozit pe profit.

Cum se calculeaza impozitul pe profit aferent trimestrului III?

Dar impozitul declarat in 101 anul viitor?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 15:30, 18 August 2012
Conform art 112 indice 6 din Codul fiscal,daca in cursul anului fiscal se realizeaza venituri mai mari de 100000 Euro,se va plati impozit pe profit ,luand in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal.Calculul si plata impozitului se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit limita.Impozitul pe profit datorat reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului fiscal pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului respectiv.
Conform metodologiei actuale,impozitul pe veniturile microintreprinderilor declarat prin formularul 100, se trece in Declaratia 101 la rd.47 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire declaratie 100 pentru trimestrul iv 2008 ioan.morosan ioan.morosan Buna. As avea si eu o intrebare care ar parea usoara (cred) pentru multi dintre utilizatori: la stabilirea impozitului pe profit in trimestrul IV 2008 (si ... (vezi toată discuția)
Depasire cifra de afaceri victor_gomm victor_gomm Buna ziua, In 2012 am avut o cifra de afaceri sub 65,000 mii euro si incepand cu febr.2013 am fost obligat sa trec la sistemul de impozitare de 3%,ce o sa ... (vezi toată discuția)
Depasire ca 65000 euro trecere la impozit pe profit cu luna iulie me.elena me.elena Buna ziua Am si eu urmatoarea nelamurire :la data de 24 iulie 2013 am depasit CA de 65000 eur drept pentru care am intocmit declaratia 010 pentru scoaterea de ... (vezi toată discuția)