avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere Info
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere Info

Buna ziua!
Va deranjez cu o intrebare, daca se poate. In cazul deschiderei unui proces, stiu ca actele de la dosar se depun in doua exemplare de fiecare. Intrebarea mea este: Exista posibilitatea sau cum as putea fi sigur ca la actele depuse de mine, nu se modifica/inlocuie/adauga/falsifica/sustrage nimic? Eventual cum pot mentine evidenta actelor depuse in cazul in care acestea "ar face picioare".
Va doresc o zi buna si va multumesc anticipat in cazul unui raspuns.
Cel mai recent răspuns: arakys , utilizator 13:25, 7 Octombrie 2012
procedura civila spune ca fiecare exemplar trebuie certificat ca fiind conform cu originalul.
acesta presupune ca atunci cand dvs depuneti actele scrieti olograf pe fiecare pagina "conform cu originalul"si semnati.
actele astfel certificate vor fi depuse la dosarul cauzei. cand le depuneti.....ori judecatorul de serviciu care va primeste actele isi pune viza pe ele mentionand ca ati depus x file in y exemplare, ori daca le depuneti in sedinta publica acest aspect ar trebui sa se regaseasca si in inchierea de sedinta. adica judecatorul, primind actele la dosar in sedinta publica tot scrie pe ele ca le-a primit.


Subiect: Cerere Info
”Buna ziua!
Va deranjez cu o intrebare, . . . ”. Consider foarte importante și utile mici clarificări în folosul dvs.: 1.numai la nivel judecătorie există judecător de serviciu ce primește la începutul procesului Cererea de chemare în judecată+înscrisurile necesare.Toate înscrisurile se depun în atâtea exemplare câți participanți sunt în proces + un exemplar pt. instanță, toate cu mențiunea pt. conformitate cu originalul semnate de dvs.Este util să aveți încă un exemplar identic pt. păstrare într-un dosar al dvs.Atât exemplarul instanței cât și al dvs. trebuie semnate de judecătorul de serviciu.Ulterior, toate înscrisurile/actele necesare le veți depune cu o zi înainte de termenul procesual dat de instanță, numai la/prin Serviciul Registratură (e în binele dvs., aveți ștampila de înregistrare a serviciului Registratură pe fiecare depunere de înscrisuri, le puteți depune și personal ori prin împuternicit notarial cu procură specială în cazul susținerii procesului de către altcineva, instanței.Instanța le va semna și vă va înapoia un exemplar pt. dvs.) tot în exemplarele arătate mai înainte.Păstrați la dosarul dvs. de acasă câte un exemplar de fiecare depunere.După câteva zile de la termenul în care a avut loc procesul puteți verifica personal solicitând grefei de arhivă, dosarul dvs. cu actele depuse.Le veți găsi chiar menționate (la modul general) în Încheierea de ședință de către instanță.De fiecare dată, puteți solicita prin Cerere scrisă depusă prin Serviciul registratură (cu o mică taxă de timbru+timbru judiciar) o copie a fiecărui document depus anterior (numai așa aveți o probă solidă și incontestabilă a documentelor existente în acel dosar pt. eventualitatea producerii unor ”modifica/inlocuie/adauga/falsifica/sustrage nimic”.2.Dacă aveți un proces la nivel tribunal ori mai sus, aici toate înscrisurile le puteți depune personal la Serviciul Registratură și păstrând pt.dvs. un exemplar înregistrat, ori prin poștă cu Confirmare de primire sau folosind poșta electronică pe căsuța de email a instanței.

n53 a scris:

Atât exemplarul instanței cât și al dvs. trebuie semnate de judecătorul de serviciu.


Va referiti la grefierul care primeste actele sa stampileze fiecare pagina de la dosarul copie care il am ? Cand am depus actele, mi-a pus stampila cu data de inregistrare doar pe prima pagina. Am dreptul sa cer sa-mi stampileze toate paginile?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
prea multe explicaţii observ că încurcă : grefierul registrator va pune ştampila dreptunghiulară specifică cu nr. dosar/zi/an de înregistrare NUMAI pe prima pagină a setului de înscrisuri atât pe exemplarul ce rămâne instanţei la dosar cât şi pe prima pagină a exemplarului dvs. de rezervă ce-l veţi îndosaria de fiecare depunere şi-l veţi păstra acasă pt. a şti despre bunul mers al procesului şi eventual pentru dispariţii/confruntări de înscrisuri de la dosarul instanţei.Numai aşa veţi putea reface uşor acele înscrisuri posibil dispărute de la dosarul instanţei din varii motive.NU are sens şi nici NU vă e de folos să solicitaţi grefierului registrator să vă ştampileze toate paginile fiecărui set de înscrisuri depus.Depunerea directă instanţei/judecătorului în cadrul şedinţei de judecată, NU necesită vreo ştampilă ci doar data şi semnătura instanţei/judecătorului pe prima pagină a setului de înscrisuri ce vă râmân dvs.Pe celelalte le va depune ulterior grefierul la acel dosar bineînţeles semnate şi datate de instanţă/judecătorul de şedinţă.
Buna seara!
Pentru a afla stadiul in care se afla o actiune in instanta, intreb la registratura unde am depus actele?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ANDREI ANCA ANDREI ANCA buna ziua,am facut o contestatie la un pv ,am primit citatie iar pe aceasta citatie scrie,,a depune un exemplar plingere,si inscrisuri pentru comunicare sub ... (vezi toată discuția)
Acte disparute din dosar TOS55555 TOS55555 AM CONSTATAT CA NU SUNT LA DOSAR ACTE DEPUSE DE MINE IN URMA CU 3 LUNI.CE SA FAC?ELE APAR IN REGISTRU CDE LA ARHIVA CA DEPUSE,IN SCHIMB NU SUNT IN DOSAR (vezi toată discuția)
Consilier juridic debutant - ce fac in instanta? paneu paneu Buna seara! De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala. Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si ... (vezi toată discuția)