avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire CASCO

Buna ziua
Vineri noaptea sotul meu a suferit un grav accident de circulatie in urma caruia masina a luat foc si a ars in totalitate.Este vorba de un SUV achizitionat in Leasing a carui finalitate era in luna august si aveam si o valoare reziduala de achitat.
As dori sa stiu daca se poate cere de la firma de leasing sau de asigurari o alta masina intrucat analizand acum actele am descoperit ca desi am platit toti cei 4 ani aceeasi valoare la rata CASCO respectiv 134 EURO valoarea masinii a scazut in fiecare an ajungand acum la 17.000 EURO iar de noua a fost 29.000.
Puteti va ma sfatuiti cum este cel mai bine de procedat respectiv noua ne-au fost emise facturile pentru ultima rata,valoarea reziduala si transferul de proprietate al epavei.
Credeti ca e mai indicat a achita noi contravaloarea si sa primim direct de la asigurari despagubirea sau sa desfasuram totul prin firma de leasing?
Se poate cere in loc de bani o alta masina?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:11, 16 August 2012
Procedura privind stabilirea ratelor, este facuta ca o facilitate mai usor de suportat de catre client. Mai exact,primele anuale pe toata perioada (4-5 ani) se aduna si se impart la nr. luni contract leasing, pentru a egaliza costurile.Astfel desi valoarea asigurata scade, primele nu, pentru ca au fost micsorate regresiv incepand cu primul an.
Intrucat proprietarul a fost despagubit, pentru ratele achitate, clientul este indreptatit sa primeasca suma sub forma de avans pentru un nou contract, primind o masina noua.Verificati in conditiile contractuale daca exista varianta cu epava.Personal ma indoiesc, aceasta fiind conventia intre asigurator si proprietar iar utilizatorul pana la expirarea calendaristica a contractului, nu poate fi implicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco criss_media73 criss_media73 am o masina in lesing cu care am avut un accident si masina a fost declarata dauna totala . cu ce bani m-as mai alege eu in conditiile in care mai aveam de ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco nykylaura nykylaura Buna ziua.In luna august am avut un eveniment auto cu dauna totala .Firma de casco m-a despagubit cu suma de catalog a masinii(renault megane 2008) adica 8902 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de leasing camely07 camely07 Am urmatoarea problema cu o firma de leasing. Am o masina luata pe leasing, cu asigurare CASCO platita la zi, am avut un accident, in urma caruia s-a ... (vezi toată discuția)