avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu firma de leasing
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu firma de leasing

Am urmatoarea problema cu o firma de leasing. Am o masina luata pe leasing, cu asigurare CASCO platita la zi, am avut un accident, in urma caruia s-a stabilit ca este dauna totala. Suma totala de despagubiri a fost stabilita de catre firma de asigurare in cuantum de 7300 euro. Din aceasta suma s-a scazut 1840 euro, valoarea epavei care a fost cumparata de mine. Astfel, suma trimisa catre firma de leasing este de 5460 euro. Din aceasta suma se scade 3200 euro, suma ramasa restanta a ratelor pana la achitarea in intregime a masinii.
Rezulta ca ar trebui sa primesc restul de bani ramasi, dupa ce am scazut tot ce am relatat mai sus, respectiv 2260 euro.
Acum situatia e urmatoarea : firma de leasing mai scade din aceasta suma ramasa, in cuantum de 2260 euro, valoarea epavei in suma de 1840 euro. Mi se pare absurd ca firma de leasing sa pretinda pe langa achitarea ratelor in intregime si valoarea epavei, astfel eu as plati masina de 2 ori, o data cu ocazia achiatarii tuturor ratelor si inca o data masina sub forma de epava. In situatia in care nu ar fi avut loc accidentul, eu as fi intrat in posesia masinii dupa achitarea ratelor, iar in situatia prezenta sunt obligata sa mai platesc in plus 1840 euro!
Intrebarea e daca as avea sanse in instanta cu aceasta situatie juridica. Eu sunt de meserie consilier juridic, insa nu am mai avut asemenea litigii si as avea nevoie de un sfat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: camely07 , utilizator 14:05, 18 Decembrie 2009
Precizati in ce conditii si de la cine ati cumparat epava autoturismului.
Atacati in instanta firma de lesing sub aspectul imbogatirii fara just temei.
Epava am cumparat-o de la firma de asigurare, era optiunea de a primi banii pe ea sau de a o primi in natura.
As mai dori o precizare, sa formulez o actiune in pretentii impotriva firmei de leasing ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco criss_media73 criss_media73 am o masina in lesing cu care am avut un accident si masina a fost declarata dauna totala . cu ce bani m-as mai alege eu in conditiile in care mai aveam de ... (vezi toată discuția)
Dauna totala masina toyota rav 4-leasing sorin2 sorin2 buna seara! Am preluat contractul de leasing pentru auto Toyota RAV 4 in data de 02.07.2008, iar in data de 01.09.2008 s-a produs un accident in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Dauna totala la generali cristiandun cristiandun am cumparat un autoturism in 2010 prin porche leasing. acum 2 saptamani am avut un nefericit accident (din cauza unuia care mi-a taiat calea am intrat cu ... (vezi toată discuția)