avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme SRI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme SRI

Buna ziua. De 2 ani de zile am probleme cu SRIul datorita unui foarte acid blog anti Basescu pe care l-am scris. Nu am putut decat sa banuiesc ca asta ar fi motivul, nu mi-a zis nimic nimic concret si nu am primit nici o instiintare sau informare cu privire la ce mi se intampla. Recent am aflat de la TV cum ca cei de la SRI au primit ordin sa urmareasca persoane care se ridica impotriva puterii intr-un fel sau altul (la mine doar printr-un blog ca altceva nu avea ce) si sa ii trateze ca pe atentatori sau ca si agenti ai puterilor straine. Ce pot face ca sa ma apar? Cum pot afla ce dosar am la ei? Ce pot sa fac? Sunt disperata, va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: gigiavo , utilizator 21:09, 18 Septembrie 2012
Concret ce vi se intampla de sunteti asa disperata? Ca nu inteleg ce va fac mai exact.
Atata timp cat nu aveti nici un fel de certitudine, probe care sa va sustina afirmatia ca acest serviciu de informatii ar fi implicat in supravegherea blog-ului dumneavoastra, nu aveti ce face din punct de vedere legal.
Daca aveti elemente certe ca acest serviciu va monitorizeaza activitatea in mod ilegal puteti formula o actiune in instanta avand ca obiect abuzurile.
Mai mult de atat, de unde stiti ca problemele vi le cauzeaza aceasta institutie si nu altcineva? Afirmati ca ati aflat de la TV, cei de la TV nu pot fi indusi in eroare?
Analizati fapte concrete, sustinute de mijloace de probatiune si daca considerati ca va sunt lezate drepturile cetatenesti, adresati-va instantelor judecatoresti. Pana atunci aveti intelepciunea sa discerneti intre informatiile care va sunt transmise prin diferite mijloace media.
Multumesc foarte mult pentru ca m-ati pus la punct dar chiar nu era cazul. AM certitudinea, dar nu pot dovedi. Exista vreo metoda prin care ii pot trage la raspundere sau prin care pot afla pe ce baza sunt in situatia asta? M-am gandit si eu la instanta...o solutie ar fi inaintarea unei plangeri penale contra SRI, la care organele abilitate vor cere probe. Este corecta aceasta posibilitate? Alta posibilitate mai exista?
Multumesc
Nu este intelept de spus pe un forum public. Credeti-ma ca este foarte neplacut. Singura problema e ca nu pot dovedi nimic. Daca m-as adresa direct acestei institutii (SRI-ului) as avea mai multe sanse? Mentionez ca nu stiu nici un nume. Am o figura in memorie, si stiu ca este colonel. As putea poate sa fac un portret robot la un desenator. Dar unde ma duce asta? Cum as putea sa ma apar? Ce fac mai departe?
Stimate / stimata utilizator este foarte usor sa acuzi, insa este mult mai greu sa probezi. Dumneavoastra va bazati pe niste subpozitii, insa cu acestea nu puteti merge nicaieri sa spuneti ca vi se pare ca sunteti oprimata, supravegheata. Inteleg ca este o situatie neplacuta dar haideti sa fim constienti si sa discernem asupra afirmatiilor noastre. Ganditi-va ca oricine va poate reclama ca l-ati lovit pe strada insa trebuie sa si demonstreze ca este real. Si eu am o vecina care vesnic dimineata se uita la mine cand plec la birou, ce sa cred despre ea ca este un ofiter de informatii care ma supravegheaza? Poate da, poate nu, sa fie sanatoasa. In sinea mea cred ca ii face placere salutul meu de buna-dimineata.

Alte discuții în legătură

Spionaj pe internet si imprastiere informatii personale rainforest rainforest O persoana cu care am rupt legatura de cateva luni are, se pare, informatii private despre mine pe care le-a spus mai departe, persoanele respective la fel ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)
Litigii impotriva asociatiilor de proprietari - antena pe bloc Alexandrub000 Alexandrub000 Am o problema cu o antena de internet amplasata pe terasa blocului, deasupra locuintei mele (eu locuind la etajul 10). Antena a fost instalata inainte de a ... (vezi toată discuția)