avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de arma sau sporul de risc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de arma sau sporul de risc

BUNA
Cum pot beneficia de sporul de arma sau de risc deorece lucrez intro institutie unde necesita portul de arma,si nici nu beneficiez de aceste sporuri pe cand alti colegi din alte judete beneficeaza de aceste sporuri
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2009
constantin mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 17 Ianuarie 2009
Buna ziua .Pentru a primi sporul de arma sau de risc depinde de institutia in care lucrati astfel de ex. daca sunteti politist comunitar aceste sporuri trebuie sa fie acordate printr-o hotarare a Consiliului local.
constantin mihai a scris:

BUNA
Cum pot beneficia de sporul de arma sau de risc deorece lucrez intro institutie unde necesita portul de arma,si nici nu beneficiez de aceste sporuri pe cand alti colegi din alte judete beneficeaza de aceste sporuri


Stabilirea principiilor şi a condiţiilor concrete de acordare a drepturilor salariale personalului bugetar intră în atribuţiile exclusive ale legiuitorului. Totusi, aceste sporuri pot fi prevazute in Acordurile-cadru incheiate la nivelul institutiilor publice de sindicate.
Daca la nivelul institutiei publice unde sunteti angajat exista un astfel de Acord-cadru, puteti deschide o actiune in justitie pentru acordarea acestor sporuri.
Institutia publica nu poate incheia un acord fara a avea sursa de finantare asa ca este necesarea existenta unei hotarari a administratiei publice de stabilire a acestor drepturi si de alocare a fondurilor necesare.Daca exista aceste hotarari si ele nu sunt puse in aplicare va puteti adresa intradevar instantelor de judecata competente.
ca o rezultanta a celor mai sus indicate de antecesorii mei, va recomand, ca inainte de a inainta o plangere catre instanta, cel mai bine faceti o cerere direct catre angajatorul dvs prin care il rugati sa va comunice modalitatea prin care puteti beneficia de acele sporuri si ca doriti sa beneficiati de acest spor de ris pentru port-arma. Veti astepta raspunsul acestuia, si numai daca acest raspuns va nemultumeste, abia atunci veti avea motiv de litigiu in fata instantei.
Stimate coleg aveti si nu dreptate.Daca in raspuns se mentioneaza faptul ca nu exista o hotarare a administratiei publice care ar fi motivul actionarii in judecata?

Alte discuții în legătură

Sporul de arma sau de risc constantin mihai constantin mihai Buna am si eu o rugaminte cum se poate obtine sporul de arma sau de risc deoarece lucrez in domeniu ,sunt Politist Comunitar si nu beneficiez de aceste ... (vezi toată discuția)
Spor de arma Danyella_tm Danyella_tm Buna seara, Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ? Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)
Spor de risc pentru port arma PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa stiu care e temeiul legal pentru a mi se acorda spor de risc pentru port arma. Doresc sa precizez ca lucrez intr-o institutie publica ( primarie). ... (vezi toată discuția)