avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de arma sau sporul de risc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de arma sau sporul de risc

BUNA
Cum pot beneficia de sporul de arma sau de risc deorece lucrez intro institutie unde necesita portul de arma,si nici nu beneficiez de aceste sporuri pe cand alti colegi din alte judete beneficeaza de aceste sporuri
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2009
constantin mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 17 Ianuarie 2009
Sporul de arma se acorda prin lege si nu prin HCLM,idem si sporul de risc! daca sunteti politist comunitar(functionar public)si efectuati serviciu de ordine publica,atunci in mod obligatoriu trebuie sa fiti purtator de armament,pentru ca este interzis sa prestezi o asemenea activitate fara sa porti arma(letala sau neletala)! Ca sefii unor politii comunitare nu inzestreaza politistii cu armament pentru paza si aparare este un lucru nu tocmai legal si cred ca se eschiveaza de la plata sporului specific,insa riscand viata si integritatea agentului de ordine.Functionarea politiilor comunitare pe intreg cuprinsul tarii,este si ramane inca o necunoscuta cu un cadru si un statut ambiguu,un struto-camelion si ma refer la:lipsa protectiei legii in mod consolidat,uniforma care nu impune respect si apreciere pentru cetateni,pregatirea profesionala precara a cadrelor(cu exceptii si datorate lipsei de interes,etc),existenta in sistem a cadrelor pensionabile din sisteme conexe(politie nationala,jandarmerie,spp,armata) fara conceptii reformatoare,salarizare necorespunzatoare,altele.Politia Comunitara in ansamblul ei,face parte din sistemul national de ordine publica si siguranta nationala,ca FORTA COMPLEMENTARA,insa este singura institutie din cele integrate in acest sistem care nu beneficiaza de STATUTUL SPECIAL,adica lucratorul de politie comunitara este ca orice functionar public de la un ghiseu din administratia publica locala,fara a se lua in considerare mediul atmosferic si social in care isi presteaza activitatea ori riscurile la care este expus.Parerea mea este ca trebuie regandita si reanalizata legea de organizare si functionare a acestei institutii si cred ca este importanta pentru ordinea si linistea publica si siguranta cetatenilor. Nu poti sa le ceri sa munceasca ca politistii dar sa-i consideri paznici doar pentru ca nu au competente si drepturi, sau pentru ca au o salarizare precara desi muncesc cu convingere.
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2009
miki70_is, utilizator
Carpatina a scris:

catre utilizatorul elis: de unde sa stie justitiabillul despre actele imnstitutiei angajatoare facute cu alte persoane juridice?.... Justitiabilul nostru daca doreste ceva de la institutia care l-a angajat are calea de a formula o cerere prin care sa solicitate ceea ce il intereseaza. Abia din raspunsul primit la cerere va afla justitiabilul nostru daca exista posibilitatea sau nu a rezolvarii cererii sale. Daca este nemultumit de raspuns, si considera ca este in drept, atunci poate sa chema institutia angajataore in judecata pentru indeplinirea obligatiei de a rezolva cererea in sensul cerut de justitiabil.-------Aceatsa inseamna indeplinirea procedurii prealabile pe care legiuitorul o impune ca o conditie esentiala de admisibilitate a actiunii civile in instanta atunci cand sunt antrenate in proces institutii publice de stat.


Oare in litigiile de munca exista vreo procedura prealabila? :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de arma sau de risc constantin mihai constantin mihai Buna am si eu o rugaminte cum se poate obtine sporul de arma sau de risc deoarece lucrez in domeniu ,sunt Politist Comunitar si nu beneficiez de aceste ... (vezi toată discuția)
Spor de arma Danyella_tm Danyella_tm Buna seara, Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ? Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)
Spor de risc pentru port arma PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa stiu care e temeiul legal pentru a mi se acorda spor de risc pentru port arma. Doresc sa precizez ca lucrez intr-o institutie publica ( primarie). ... (vezi toată discuția)