avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna dimineata .Spuneti-mi va rog cum se procedeaza in situatia urmatoare :
o persoana are 3 contracte de munca cu timp partial din care unul este declarat locul de baza .Este spitalizat ,ce face ? Obtine 3 certificate medicale sau unul singur ? Daca are un singur certificat medical cum va fi pontat la celelalte 2 firme ?
Are dreptul la plata concediului medical la o singura firma sau la toate 3.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 17 August 2012
Persoana in cauza prezinta unde are functia de baza certificatul medical in original, iar pentru cele doua contracte individuale de munca prezinta certificat medical in copie.
Are dreptul la plata concediului medical pentru cele trei contracte individuale de munca.
Pentru ca angajatorul sa poata recupera banii pe concediul medical de la CASA DE ASIGURARI DE SANATATE trebuie ca acea copie de pe concediul medical care se da acolo unde salariatul nu are functia de baza sa fie legalizata.
Nu este obligatorie legalizarea copiei, eu am recuperat o suma destul de mare in luna iulie 2012 de la casa de asigurari de sanatate a Mun. Bucuresti.
Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:


ART. 72
(1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.
Buna ziua. Un angajat si-a dat demisia pe 19 iulie 2012, cu preaviz conform CIM de 15 zile calendaristice. Pe 22 iulie a intrat in concediu medical pana pe 17 august. Pot sa ii inchid contractul cu data de maine, 18 august chiar daca e sambata? Si sa introduc incetarea de astazi in Revisal?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu medical la 2 locuri de munca alina_25 alina_25 Un salariat care intra in concediu medical si are 2 locuri de munca la care dintre cele 2 locuri de munca va prezenta concdiul medical. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediu maternitate cu 2 salarii??? elety elety Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca in ultimele 6 luni am avut 2 contracte de munca(unul full time cu un salariu si altul part time cu alt salariu) cum o sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si doi angajatori rodicasuta53 rodicasuta53 Ptr o persoana care lucreaza cu contract de munca de 8 ore la stat si contract de munca de 4 ore la privat unde/cum se calculeaza concediul de maternitate??? ... (vezi toată discuția)