avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si doi angajatori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si doi angajatori

Ptr o persoana care lucreaza cu contract de munca de 8 ore la stat si contract de munca de 4 ore la privat unde/cum se calculeaza concediul de maternitate??? si daca se suspenda contractul de munca la privat ???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 29 Septembrie 2014
Se suspenda in ambele locuri de munca si beneficieaza de concediu in ambele locuri de munca.

CM il trimiteti in copie legalizata la soc. privata.
1. Daca este vorba de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci acesta se plateste de ambii angajatori.

2. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.

3. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

4. - Daca este vorba de concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani atunci ca sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspendati toate contractele pe care le aveti.
- Veniturile din toate contractele se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal gabi1983 gabi1983 lucrez la o firma cu carte de munca norma intreaga si la o fundatie cu jumatate de norma si cu carte de munca;trebuie sa imi iau in ambele parti concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si c.i.c la mai multi angajatori margele margele Sunt angajata la 2 angajatori si urmeaza sa intru in concediu de maternitate. Am intrebat la CJASS daca trebuie sa predau certificatul de concediu medical la ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal 2 locuri de munca 8 ore/zi ramonaneagoie ramonaneagoie Buna ziua. Cum se procedeaza cu concediul prenatal/postnatal in cazul in care o salariata are 2 locuri de munca, inregistrate cu 8h/zi, fiecare in ... (vezi toată discuția)