avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cum se calculeaza concediu maternitate cu 2 salarii???
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cum se calculeaza concediu maternitate cu 2 salarii???

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca in ultimele 6 luni am avut 2 contracte de munca(unul full time cu un salariu si altul part time cu alt salariu) cum o sa imi iau banutii pe concediu de maternitate? se dau din ambele parti cate 85 % din brut , se cumuleaza?multumesc
Cel mai recent răspuns: elety , utilizator 12:58, 19 Noiembrie 2012
Concediu de maternitate (de sarcina si lauzie) se plateste de la fiecare loc de munca. La locul de munca unde aveti functia de baza duceti originalul iar la celelalte locuri de munca trebuie sa duceti copii legalizate.
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.

2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.
tudorvaleriu a scris:


[...]

iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

[...]



Numai ca in astfel de situatii medicii sau spitalele nu fac intotdeauna copii si, vrea, nu vrea, asiguratul trebuie sa faca unele legalizate.

Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate cand ai doua locuri de munca Buna ziua, In prezent sunt in concediu prenatal . Inainte de a intra in concediu am avut doua locuri de munca , unul full time si altul part-time. La ambele ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si c.i.c la mai multi angajatori margele margele Sunt angajata la 2 angajatori si urmeaza sa intru in concediu de maternitate. Am intrebat la CJASS daca trebuie sa predau certificatul de concediu medical la ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical stromelectro stromelectro Cum se plateste indemnizatia de sarcina si lauzie unei salariate care, in afara de locul de munca de baza mai are si un contract cu timp partial pe o alta ... (vezi toată discuția)