avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... certificat de garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

certificat de garantie

Buna ziua, daca vand telefoane sh intr-un magazin trebuie neaparat sa dau certificat de garantie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:25, 18 August 2012
Garantia este orice angajament asumat de vanzator sau producator fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.
Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza aspecte privind vanzarea produselor, inclusiv a celor executate la comanda si garantiile asociate acestora, in vederea asigurarii protectiei consumatorilor. Legea se aplica si vanzarii produselor folosite.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia maxima acordata unui produs blade.m blade.m Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreun articol in lege care ma impiedica sa acord o perioada de garantie mai lunga unui produs, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Achitarea costurilor de retur produs cristian15020 cristian15020 Exista o prevedere legala care sa oblige comerciantul sa suporte cheltuielile de transport tur retur pentru un produs care s-a defectat in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Returnare produs nou cumparat sendy80 sendy80 am achizitionat un produs nou si doresc sa mi se returneze banii inapoi nefiind multumit de calitatea acestui produs.mentionez ca se afla in aceeiasi stare ca ... (vezi toată discuția)