avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare

Buna ziua,

dacama poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog!
Am primit o comunicare din partea angajatorului ca mi se desfiinteaza postul din cauza crizei si ca am preaviz de 20 zile din 2.12.2008 pana pe 05.01.2009. am luat la cunostinta si m-am conformat comunicarii cautand un alt job. Am trimis si o cerere pt a mi se da o copie dupa contractul colectiv de munca la nivel de societate ,grup bancar ca sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii. Nu am primit asa ca in data de 05.01.2009 cand imi inceta contractul de munca, am mai trimis o cerere sa mi se dea decizia, o adeverinta de vechime, contrctul colectiv de munca la nivel de societate sau grup si sporul de confidentialitate deoarece s-a incheiat intre parti un contract de confidentialitate de care nu mi s-a spus la angajare , la adresa de domiciliu. De atunci astept si nimic. In schimb am primit un tel de la dir gen , o mustruluiala pe cinste ca am eu o atitudine ostila si ca o sa imi inceteze contractul de munca pe indisciplina.
Am intrat in mail-ul de servici si am gasit decizi de incetare trimisa pe acest mail in data de 7.01.2009. Nu credeaam ca mai am acest mail operational si din curiozitate am intrat. Am dat redirectionare pe mailul personal numi la decizia de incetare. A doua zi de la intrarea pe mail , acesta nu a mai fost operationl. Dar pe aresa de domiciliu nu am primit nimic.

Intrebarea mea este: daca s-a dat o decizie de incetare a cim cu art. 65,inregistrata la itm, se poate schimba aceasta decizie ulterior si sa-mi faca angajatorul incetare cu indisciplina? (asta pentru ca am cerul salarii compensatorii si spor de confidentialitate cand ei mi-au dat decizie favorabila pt somaj- explicatia lor)
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:40, 18 Ianuarie 2009
multumnesc.

decizia este emisa in baza art.65 fara a se preciza alin. din codul muncii. In termenul de 30 de zile in care pot contesta decizia, pot si ei sa modifice aceasta chiar daca e inregistrata la itm ? ar trebui sa ma reincadreze in munca si apoi sa dispuna concedierea pe motiv indisciplinar? asa ar putea gasi motive: neprezentarea la serviciu dupa perioada de preaviz sau pot gasi orice. ar trebui sa reactiveze si decizia de broker la cnvm care a fost retrasa in 24 ore de la incetarea contractului de munca cu prima decizie.
nu mi s-ar parea corect sa se revina asupra unei decizii deja inregistrate care a produs deja efecte.
Daca decizia de incetare a contractului de munca a fost inregistrata la ITM ea produce efecte.
Dumnmeavoastra aveti posibilitatea sa contestati decizia in 30 de zile de la comunicare la instanta de judecata.
Desi, in pricipiu ,angajatorul poate revoca o decizie de concediere acest fapt trebuie sa va fie adus la cunostinta scris in termen util, adica inainte de data prevazuta pentru incetarea CIM. Nu va poate concedia pentru absentarea nemotivata cat timp nu v-a fost adusa la cunostinta revocarea deciziei. Mergeti sa ridicati carnetul de munca de la societate si incercati sa nu va lasati intimidata.
2007_rozi a scris:

Daca decizia de incetare a contractului de munca a fost inregistrata la ITM ea produce efecte.
..........

Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării. si nu de la data depunerii ei la ITM ;)

Decizia despre care vorbim este de concediere din motive care nu tin de persoana salariatului nu este decizie de sanctionare.;)

Alte discuții în legătură

Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)