avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare

Buna ziua,

dacama poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog!
Am primit o comunicare din partea angajatorului ca mi se desfiinteaza postul din cauza crizei si ca am preaviz de 20 zile din 2.12.2008 pana pe 05.01.2009. am luat la cunostinta si m-am conformat comunicarii cautand un alt job. Am trimis si o cerere pt a mi se da o copie dupa contractul colectiv de munca la nivel de societate ,grup bancar ca sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii. Nu am primit asa ca in data de 05.01.2009 cand imi inceta contractul de munca, am mai trimis o cerere sa mi se dea decizia, o adeverinta de vechime, contrctul colectiv de munca la nivel de societate sau grup si sporul de confidentialitate deoarece s-a incheiat intre parti un contract de confidentialitate de care nu mi s-a spus la angajare , la adresa de domiciliu. De atunci astept si nimic. In schimb am primit un tel de la dir gen , o mustruluiala pe cinste ca am eu o atitudine ostila si ca o sa imi inceteze contractul de munca pe indisciplina.
Am intrat in mail-ul de servici si am gasit decizi de incetare trimisa pe acest mail in data de 7.01.2009. Nu credeaam ca mai am acest mail operational si din curiozitate am intrat. Am dat redirectionare pe mailul personal numi la decizia de incetare. A doua zi de la intrarea pe mail , acesta nu a mai fost operationl. Dar pe aresa de domiciliu nu am primit nimic.

Intrebarea mea este: daca s-a dat o decizie de incetare a cim cu art. 65,inregistrata la itm, se poate schimba aceasta decizie ulterior si sa-mi faca angajatorul incetare cu indisciplina? (asta pentru ca am cerul salarii compensatorii si spor de confidentialitate cand ei mi-au dat decizie favorabila pt somaj- explicatia lor)
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:40, 18 Ianuarie 2009
eleonora78 a scris:

am primit-o pe mail. are si viza itm-ului si numar de inregistrare si semnatura directorului general; dir general m-a sunat sa-mi spuna ca si-a schimbat atitudinea fata de mine din cauza atitudinii mele ostile (ca am trimis o cerere sa-mi dea salarii compensatorii si un spor de confidentialitate, o copie a contractului colectiv de munca la nivel de soc sau grup si o adeverinta de vechime) si ca o sa faca tot posibilul ca legal sa-mi desfaca cim cu indisciplina. convorbirea a avut loc pe 16 luna aceasta , decizia e facuta pe 23.12.2008, data incetarii contractului 5.01.2009 , si mai e trecut pe decizie o data de 19.01.2009 ca data programata si un numar. are viza itm si o semnatura.

Eu zic ca va impancientati fara motiv. O desfacere disciplinara nu se face fara o cercetare disciplinara scrisa. Avand un preaviz pentru concediere din care reiese ca din data de 5.01.2009 inceteaza CIM si sunteti si in posesia unei decizii anularea acesteia la o data ulterioara desfacrii CIM nu este o procedura lesne de realizat.
In plus la locul de munca ati predat activitatea, s-a facut o fisa de lichidare..........
In loc sa va faceti nervi mai bine ati merge la societatea de va ridicati carnetul de munca si eventual adeverinta necesara inscrierii la somaj daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24. Este bine sa stiti ca dosarul trebuie depus la somaj in termen de 30 zile de la data incetarii CIm adica pana in 5 februarie pentru a beneficia de somaj cu data incetarii. Personal va recomand in continuare o atitudine ostila fata de angajator care in acest moment nu va poate convoca pentru o cercetare disciplinara pentru ca nu mai sunteti salariata bancii. Astfel ca in momentul in care mergeti sa ridicati carnetul de munca nu aveti obligatia sa mai semnati nimic si nici sa nu semnati vre-un act din simplul motiv ca nu mai sunteti salariata.
Simpla amenintare telefonica nu inseamna ca are si seansa sa puna in aplicare amenintarea. Va sfatuiesc sa solicitati in continuare orice drept salarial pe care considerati ca il aveti, deci minim 1 salariu compensatorui conform CCM la nivel national.
Daca, carnetele de munca sunt tinute la ITM trebuie sa mergeti la ITM cu copia deciziei de incetare CIM si sa ridicati carnetul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)