avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad aceasta posibilitate.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:26, 21 August 2012
freeelis a scris:

Incetarea c.i.m. cu acordul partilor inseamna ca ambele parti cad de comun acord asupra datei de incetare ... angajatorul nu poate aproba incetarea CIM la o data ulterioara datei solicitate de angajat.

bineinteles, dar daca slariatul solicita incetarea CIM cu 3.08, iar angajatorul ii spune ca e de acord, dar cu 10.08, ce optiuni are salariatul? Ori accepta incetarea CIM cu 10.08 si se realizeaza "acordul de vointa", ori isi da demisia cu preaviz, dar in nici un caz nu isi inceteaza CIM la zi, adica in 3.08B-) Despre acest lucru era vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)