avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit

Buna ziua. Conform legislaţiei in vigoare veniturile din arenda se impozitează cu 16%, impozit care trebuie achitat de arendaş.Anul acesta fiind foarte secetos s-a compromis recolta de cartofi intre 80-90%, graul 30%, prorumbul cam 70%.Avind in vedere pierderile din produducţie, nu prea avem de unde plăti arenda stabilită anterior (in bani şi in natură).Intrebarea mea este: dacă arendaşul şi proprietarul de teren cad la un acord privind diminuarea valorii arendei , acest lucru va fi acceptat de Finanţe sau se va calcula arenda conform contractelor de arendare depuse.?Cu stima.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:41, 24 August 2012
puteți depune o Cerere însoțită de un Certificat/Adeverință de la Institutul Național Meteo prin care-i atestă acelei localități statutul necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Caut un Expert contabil care sa faca expertiza uni Raport de contabilitate pe anul trecut 2013 privind arenda unui teren agricol.Va multumesc! (vezi toată discuția)