avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... copil decedat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

copil decedat

Nepotul prietenei mele a decedat la 17 ani bolnav de inima.Aceasta l-a luat de la mama lui deoarece acolo nu avea conditii de un trai decent.Prietena mea a luat minorul dupa ea la servici si a murit acolo.Aceasta poate fi vinovata ?Copilul fusese operat la inima si nu mai luase pastile deoarece le uitase acasa.
Cel mai recent răspuns: dana_jeje , utilizator 19:12, 22 August 2012
Personal , nu prea cred că decesul copilului ar fi urmarea neglijenţei prietenei dvs. Însă depinde ce anume scrie în certificatul constatator al decesului , care sunt posibilele cauze.
Dacă prietena dvs. îşi asumase îngrijirea copilului, care implicit ar fi trebuit să constea şi în asigurarea luării medicamentelor , a controalelor medicale, a unui anumit program de viaţă , de odihnă, repaus, etc, şi se poate demonstra că aceste cerinţe nu au fost respectate , iar ca urmare a survenit decesul, nu este exclusă nici o potenţială acuzaţie de ucidere din culpă, prin omisiune, dacă se va stasbili o legătură de cauzalitate între fapta omisivă şi urmare-decesul copilului.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama ar vrea să excludă de la moștenire copiii fratelui decedat pentru că nu se interesează deloc de ea. cum poate face asta? nicole.a nicole.a Buna seara ! Sunt din Constanta. Am fost 4 frati la parinti, dintre care mai traim doar doi. Unul dintre fratii decedati are 2 copii,celalalt nu a avut nici ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata richard_lena richard_lena sotul meu a decedat si nu a declarat in contract ca sufera de diabet in 2003 contractul de asigurare s-a facut in 2004.nu a declarat la substante interzise ca ... (vezi toată discuția)