avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Doamna Pivniceru
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Doamna Pivniceru

Intreb ca unul care nu se pricepe la justitie...De ce nu se intruneste CSM pentru validarea d-nei Pivniceru ?
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 23:26, 27 August 2012
Pai este nevoie de cvorum , când cele 2 camere se reunesc în plen. Totuşi primul ministru a afirmat că nu se va prevala de cvorum şi că nu va întârzia citirea deciziei CCR , pentru a se putea face demersurile necesare reinstalării preşedintelui suspendat.
Însă există şi voci care susţin faptul că de fapt, până nu se va întruni cvorumul la CSM, pentru a se lua act de demisia doamnei Pivniceru şi a se putea ulterior în sfârşit numi ministrul justiţiei în persoana doamnei Pivniceru , va fi greu să se reunească în plen şi domnii parlamentari :)
Si chiar daca a fost convocata sedinta CSM ,a existat imposibilitatea discutarii ordinii de zi,respectiv subiectul topicului,datorita absenteismului majoritatii membrilor CSM diferit justificat :concediul medical,plecat din tara,probleme de sanatate
Se joaca si dansii cu nervii ...dar este rusinos sa nu te respecti,sa nu respecti institutia in numele careia ti-ai asumat o responsabilitate ,in conditiile in care neparticipand la sedintele convocate ,totusi membrii CSM beneficiaza de niste drepturi salariale care in fapt nu sunt justificate de valoarea prestatiei beneficiarilor lor
"Refuzul tacit" este un termen juridic. Consecintele acestuia pot fi directe, dar si colaterale consecutiv/concomitent.
Dupa opinia mea, oricand si oriunde, respectul institutional este determinat si de respectul procedurilor legale al petentului.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
eraz, utilizator
prima masura buna:

Noul ministru va pune oameni noi la conducerea DNA şi a Parchetului General, acolo unde mandatele procurorilor au expirat, dar au fost prelungite.

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
ContSters257414, utilizator
Chiar apreciati ca acesta noua modificare a structurii guvernului,va revigora si imbunatatii viata tuturor cetatenilor patriei?
In situatia in care inclusiv din ambientul profesional,noul ministru este contestat,cand apar situatii delicate anormale ,fata de care acesta nu poate acorda justificari temeinice si credibile,apreciati ca in scurtul timp pana la noile alegeri din toamna,aceasta va avea taria,puterea sa se impuna pentru a schimba radical sistemul?
Sa nu ne trezim cu acelasi gust amar aparut cu ocazia mult controversatului referendum a caror costuri s-au dovedit in final fara efectul scontat

Alte discuții în legătură

Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)
Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)