avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati

buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat toate penalitatile din anul 2004 pana in prezent. penalitatile sunt considerabil mai mari decat suma restanta. e posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:25, 20 Decembrie 2012
Interventie moderator

Ca sa primiti un raspuns cat de cat lamuritor, va rog:
- sa specificati ce suma aveati pe liste inainte de a plati;
- sa reformulati sumele, intrucat nu puteti avea de plata "3600milioane", poate 36 milioane sau 3600 lei.
"o suta saptezeci de milioane" .... nu cred ca va pune cineva la plata.
Ordinul de marime conteaza foarte mult.

36 de milioane am platit,dupa care 2 luni am platit 70 roni si 25roni,pe chitanta de 25 de roni pe spate imi trece ca mai am restante de 30milioane,eu asta nu inteleg cum dupa 2 aproape 3 luni acum imi zice ca mai am restante,si ca am penalitati de o suta de milioane,atunci cand am platit suma de 36miloane mia spus ca sunt la 0 cu intretinerea acum nu recunoaste si zice ca nu mia zis ca sunt la 0
simona_simo a scris:

adica 3600lei am platit,dupa care 2 luni am platit 70lei si 25lei sper sa ma intelegeti sunt derutata.va multumesc
Ca sa obtineti un raspuns lamuritor de ce nu discutati in Adunarea generala a Asociatiei de proprietari ca administratorul sa tina pentru fiecare apartament o evidenta separata a calculului penalitatilor a. i. sa inteleaga , sa se lamureasca oricine ajunge nedumerit pe la sediul asociatiei ?. Ridicati problema ca nu intelegeti nimic din ce se afiseaza pe un tabel ingramadit. Puneti si problema schimbarii administratorului daca acesta nu reuseste sa faca lumea sa inteleaga care este sensul calculelor de penalitati.Fiti hotarata.
simona_simo a scris:
...acum 3 luni am platit la intretinere suma de 3600milioane,si penalitati1134milioane,din care imi ramasese de plata la penalitati 1734milioane,acum dupa3 luni imi spune ca mai am de plata inca3000milioane,din care penalitati o suta saptezeci de milioane,asta nu inteleg ca eu cnd am platit suma de 3600 mia spus ca sunt la zero acum imi zice ca nu e adevarat,ca nus la zero si ca mai am de plata restante de 3000.

Acum trei luni ati platit 3600 lei restante si 1134 lei penalizari si-ati mai ramas cu un debit de 1734 lei reprezentand penalizari.
Daca in urmatoarele luni nu ati platit este normal sa aveti acum de plata o suma de 3000 lei reprezentand restantele si penalizari, adica restante pe ultimele trei luni si penalizari atat pe aceasta perioada dar si cele vechi neplatite, adica acei 1734 lei de care ne-ati spus mai sus.

Dar in afara de administrator care va poate explica, discutati cu presedintele si cu cenzorul asociatiei si poate va lamuriti.
In mesajele dumneavoastra aveti mari probleme cu exprimarea sumelor pe care incercati sa le prezentati si acum vad ca repetati faptul ca administratorul a spus , a zis... Pai dumneavoastra platiti milioane pe spuse. Cititi si spuneti-ne si noua ce scrie pe listele de plata afisate. Ati mai fost intrebata dar nu ne-ati spus nimic despre listele de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30 bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! am o problema legata de o intretinere, este adevarat ca nu am platit o perioada de timp pt ca nu am avut cum si am ajuns la o suma de 4700 de lei, ... (vezi toată discuția)