avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale certifcat fiscal la mostenire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

certifcat fiscal la mostenire

exista un temei legal in care certificatul de neurmarire fiscala sa fie obligatoriu la mostenire? oricum se preia pasivul la acceptare.
nu vor sa inregistreze la directia impozite si taxe sentinta de proprietate a mamei mele decedate pana nu fac mostenirea iar notarul imi cere certificatul fiscal
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 11:47, 24 August 2012
Din ce inteleg sentinta in urma careia mama dvs a dobandit proprietatea nu a fost declarata de aceasta, la impozite si taxe, asta inseamna ca puteti sa o declarati dvs in numele decedatei si in calitate de mostenitor in baza legii 571/2003, privind Codul Fiscal, art.254, pct.(5) "Orice persoană care dobândeşte, construieşte sau înstrăinează o clădire are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii." ---veti fi sanctionat cu amenda contraventionala pt depasirea termenului de depunere.

Dupa punerea pe rol a sentintei puteti solicita certificatul fiscal in calitate de mostenitor. Mostenirea nu se poate dezbate fara acest certificat fiscal, deoarece este necesar pt a se vedea daca exista si pasiv succesoral.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
gmancila, utilizator
mama a decedat in timpul procesului si evident nu mai are cum sa depuna si cei de la impozite si taxe vor sa ma inregistreze direct in baza sentintei si certificatului de mostenitor
exista un text de lege care mentioneaza necesitatea certificatului la mostenire. la instrainare e obligatoriu bineinteles
Articolul in baza caruia sunt obligatii sa inregistreze sentinta mamei dvs este cel mentionat mai sus. Este eronat spus sa va inregistreze direct pe dvs, tb ordinea cronologica de detinere a documentelor asupra proprietatii. Preluarea/Instrainarea acestui imobil se face prin succesiune catre dvs, da este obligatoriu certificatul fiscal. Notarul nu dezbate succesiunea fara actul de proprietate si acest certificat fiscal. Mergeti si discutatii cu seful de serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire in indiviziune cris150 cris150 In 2008, am dobandit prin instanta o parte dintr-o cladire nationalizata. In 2010, Primaria a emis punerea in posesie. Eu doresc sa platesc impozitul pe partea ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto dupa succesiune adrianstoica979 adrianstoica979 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :) In urmatoarele zile se va dezbate succesiunea dupa moartea tatalui meu. Obiectul in cauza va fi o masina. ... (vezi toată discuția)
Formalitati mostenire cocos44 cocos44 Sunt unicul copil al mamei mele care a decedat de curand;mama este proprietara unica a unui apartament. Va rog sa-mi spuneti care sunt formalitatile ... (vezi toată discuția)