avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.cum trebuie procedat pentru a baga divort.care ar fi costurile.avem un copil de 1an.si sunt numai certuri in familie.va multumesc
nu stiu cum o sa cresteti copilul impreuna daca veti sta separat prin divort ! Apoi va urma ca dvs sa platiti pensie alimentara ptr copil daca instanta incredinteaza copilul spre crestere la mama.
Daca si sotia este de acord cu divortul puteti sa mergeti la un Birou Notarial Public de la locul casatoriei sau de la locul ultimei locuinte comune daca conveniti asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care sa il purtati dupa divort, exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs si de catre sotie, stabilirea locuintei copilului dupa divort, modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copil, precum si stabilirea contributiei amandurora la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copilului.
Va veti prezenta impreuna cu sotia la Biroul Notarului Public unde veti depune o cerere de divort. Pentru depunerea cererii sunt necesare urmatoarele acte, in original: actele de identitate, certificatul de casatorie, certificatul de nastere al dv, al sotiei si al copilului. Notarul public inregistreaza cererea si va acorda un termen de reflectie de 30 de zile. Dupa expirarea acestui termen va prezentati impreuna cu sotia la notar. Acesta verifica daca sunt indeplinite toate conditiile pentru divort si daca consimtamantul dvs si al sotiei este liber si neviciat. Daca notarul constata ca sunt indeplinite toate conditiile elibereaza certificatul de divort fara sa faca vreo mentiune cu privire la culpa dvs si a sotiei. Daca nu va intelegeti cu privire la aspectele mentionate in prima parte, notarul public emite o dispozitie de respingere a cererei de divort si va indruma sa va adresati instantei de judecata.
Procedura este aceeasi si in cazul in care doriti sa divortati la Oficiul starii civile.

Costuriel la Notarul Public sunt in jur de 1200 Ron. In ceea ce priveste costurile divortlui pe cale judiciara un raspuns absolut precis nu se poate da, cu siguranta acestea sunt mult mai mari.
Nu poate divorta la starea civila pt ca au un copil minor!
Divortul la Judecatorie este in jur de 40 Ron plus taxa onorariu avocat. Am cunostinta care a platit 800 Ron pt avocat. Dar puteti sa va reprezentati si singur !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate deja divorta la notar sau ofiterul starii civile? doru anghel doru anghel Buna ziua tuturor. intrebarea este cea din titlu. citeam mai anul trecut ca din 2011 se poate divorta la Ofiterul starii civile sau la notar daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor Marius Nou Marius Nou Va rog sa imi spuneti care e cea mai rapida posibilitate de a divorta cu acordul partilor. Nu avem copii, nu avem bunuri comune. Suntem casatoriti de 9 ... (vezi toată discuția)
Divort Marian_sever Marian_sever Buna eu si fosta sotie am depus o cerere de divort in Romania la un notar public pentru ca divortl va fii pe cale amiabila tin sa precizez ca locuim in ... (vezi toată discuția)