avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce trebuie sa stie un avocat IT?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce trebuie sa stie un avocat IT?

Care credeti ca sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie un avocat care face consultanta pentru firmele din industria IT?

A. Trebuie sa aiba cunostinte tehnice de specialitate
B. Trebuie sa stie Drept, ca in rest se poate descurca in orice situatie

Sunt curios ce parere aveti.
MIHAIJURIDIC a scris: >Un raspuns la obiect si fara bla bla-uri
E fain sa stii dreptul.Dar voi credeti ca acesta este de ajuns?
Ei, nu prea.
Intreadevar, trebuie sa stii specialitatea in care esti specialist sau in care lucrezi.
Trebuie sa ai cunostinte in mai multe domenii,in afara de specialitatea in care lucrezi.
foarte important, in primul rand, este sa ai cumostinte extrem de solide si aprofundate de IT, si nu vorbesc strict de hardware ci si software, retelistica etc, nu poti sa oferi consultanta juridica unei firme "serioase" de IT in momentul in care tu cunosti doar termeni generali sau cum sa folosesti doar windowsul si wordul si bineinteles nici un curs oarecare nu este indeajuns, cred ca trebuie combinat cel putin cu un colegiu informatic sau un studiu personla extrem de aprofundat.
eu ofer consultanta unei simple firme de webdesign din Bucuresti si cu toate ca eu credeam ca sunt foarte bine pregatit pe partea de IT m-am lamurit ca sunt lacunar cand intri pe chestiuni pure de informatica si a trebuit sa ma folosesc de serviciile unui specialist atunci cand m-am lovit si de probleme de hosting, semnatura virtuala (pentru care noi avem doar o incercare de sistem implementat), creare de noi softuri speciale pentru firme de profil etc.
oricum problema IT-ului/dreptului in Romania este una f spinoasa, in primul rand existand o lipsa de interes pe care pe mine ma sperie, toata lumea se fixeaza "in instanta" pe civil, penal, comercial...dar nu ia nimeni in calcul explozia si forta de patrundere a informaticii la noi si nici impactul viitor asupra tuturor ramurilor de drept..ce sa mai vorbim de situatia in care iti doresti sa faci studii aprofundate de drept informatic sa ii zicem, doar inafara tarii gasesti...observ ca subiectul nu prea a prins aici si dealtfel nici nu prea ma asteptam..poate pe viitor vom putea discuta mai serios de un subiect asa de frumos si interesant
Micule ai dreptate.
Oricum, Romania trebuie sa invete foarte multe chestii.
Sunt foarte multi oameni, care plec in strainatate si vad multe lucruri interesante, chiar si legile sunt interesante.
Dar bine spus, despre asta o sa putem dscuta peste 20 de ani.
Sa speram, ca pana atunci se va schimba totul spre bine, nu la mai rau.
Cunosc personal prima persoana care a scris o lucrB-)are de licenta in Drept Informatic. A fost foarte apreciata la momentul respectiv, imbinand parti din civil, penal, comercial, muncii, familiei, mediului, si lista continua...Dupa ce ca ai nevoie de o perspectiva panoramica a dreptului mai ai nevoie si de cunostinte solide in IT....am auzit personal chiar de consilieri juridici specializati pe IT care sunt undeva la mijloc intre consilier juridic si administrator de sistem...Tare nu? :D B-)

Alte discuții în legătură

Modificari 10 septembrie 2009 Alin Popescu Alin Popescu [b]Am introdus specializarea Expert judiciar in Catalogul Consultantilor Avocatnet.ro.[/b] Aceasta are deocamdata urmatoarele domenii: - Autovehicule, ... (vezi toată discuția)
Expertul parte/specialist in procesul penal alexandrugroza alexandrugroza Buna seara. In faza de urmarire penala s-a aprobat efectuarea unei expertize tehnice IT. Invinuitul este intrebat daca doreste sa asiste si un expert/ ... (vezi toată discuția)