Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
saandyf a scris:
Daca am o singura infractiune de omor savarsita cu premeditare dar si din interes material, ce retin ca si incadrare?
Omor calificat art 175 lit a si lit b
Se retin amandoua
catalin1980 a scris:
c_c37 a scris:
Avecon a scris:
la 3 ar fi b bun
Buna tuturor!
Si eu sunt de aceeasi parere ca la 3 e b. Legea 202 a modificat cpp in sensul ca pot fi amendati martorii, parti vatamate (nu civile), prc.In plus pers. vatamata nu e parte.
Art 198g se refera la parti,etc...dar nu pt. motivul expus in
Du te intr o sala de judecata,fara nicio legatura cu cauza,si arata i degetul din mijloc judecatorului.sa vezi ce se intampla :)
Ps. citeste si lit h
Codul zice:parti,nu le diferentiaza
Probabil as raspunde chiar pt.ultraj contra bunelor moravuri....Dar,revenind la grila,c-ul se refera la situatia in care p.civila ar liplsi nejustificat la chemarea instantei nu la expunerea degetului.Or, pt. acest motiv poate fi amendata partea vatamata!
Din ce carte sunt grilele?
grilele sunt din ultima carte de grile a dl Udroiu , imi par si mie destul de ciudate , la fel stiam si eu din legea 202/2010 despre partile civile
catalin1980 a scris:
saandyf a scris:
Daca am o singura infractiune de omor savarsita cu premeditare dar si din interes material, ce retin ca si incadrare?
Se retin amandoua
Mersi. Pur si simplu nu mai gandesc in ultimul timp.
catalin1980 a scris:
saandyf a scris:
Se retin amandoua
Mersi. Pur si simplu nu mai gandesc in ultimul timp.
welcome to the club :(((
intervenientul accesoriu are o pozitie subordonata fata de partea pt care intervine,nu?