avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
catalin1980 a scris:

marius07 a scris:

In cazul in care faptuitorul actioneaza cu intentie directa in vederea producerii consecintelor prev de art 182 pentru a-si asigura pastrarea bunului sustras, se va retine:
a) talharie in forma de baza in concurs cu vatamare corporala grava
b) numai talharie care a avut ca urmare vatamarea corp grava a victimei
c) talharie care a avut ca urmare vatamarea corp grava a victimei in concurs cu vatamare corporala grava

Maaaaa ai scris intentie indirecta initial :))

Daca e directa e A
Daca e indirecta e B

Curios de ce faci treburi de genu asta?te simti tu mai bine asa?

E bine pana la urma ...cine citeste le stie pe amandoua acum...ce sari la jugulara omului

catalin1980 a scris:

marius07 a scris:

In cazul in care faptuitorul actioneaza cu intentie directa in vederea producerii consecintelor prev de art 182 pentru a-si asigura pastrarea bunului sustras, se va retine:
c) talharie care a avut ca urmare vatamarea corp grava a victimei in concurs cu vatamare corporala grava

Daca e directa e A
Daca e indirecta e B

Oricum ai raspuns mult mai tarziu dupa ce am modificat , important este ca stii , mi-a parut mai interesanta asa
Oricum nu am modificat dupa ce a raspuns cineva, ci inainte de a raspunde
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
marius07, utilizator
dobitoc a scris:

Grila a fost din cartea lui Mitrache/Bulai/Filipași/etc., și răspunsul corect dat e b) tâlhărie.
Explicația oferită: ”nu are relevanță dacă sopul deposedării victimei a fost urmărit înainte de exercitarea violențelor sau a fost manifestat ulterior

Uitându-mă după aceea în Cod aș fi tins să zic ca ei. În Cod nu precizează că violențele au fost întrebuințate în scopul furtului, ci furtul săvârșit prin întrebuințare de violențe. Cum a fost furtul în situația de mai sus? prin întrebuințare de violențe, chiar dacă nu a existat un scop în acest sens. Cu alte cuvinte, s-a ajuns la fapta de furt după ce anterior s-au întrebuințat violențe.

Oricum în Dongoroz am găsit un exemplu, asemănător cu situația din grilă, unde se reținea loviri în concurs cu furt.

Nu credeam că și aici erau divergențe de opinie. Și eu tot concurs am răspuns la început. Dar acum am să mă gândesc de mai multe ori, mai ales că formularea din Cod ar permite.

Eu nu-s de acord

Jurisprudenta sustine varianta concursului,Udroiu idem
Mie unul mi-e suficient
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
catalin1980, utilizator
marius07 a scris:

catalin1980 a scris:

marius07 a scris:

Daca e directa e A
Daca e indirecta e B

Oricum ai raspuns mult mai tarziu dupa ce am modificat , important este ca stii , mi-a parut mai interesanta asa
Oricum nu am modificat dupa ce a raspuns cineva, ci inainte de a raspunde

Maruse Maruse cochil narod...
Pardon , copil probabil esti tu , spun asta dupa felul in care reactionezi ...cat despre narod...ma abtin , iti permiti prea multe.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)