catalin1980 a scris:
c_m a scris:
Boroi...Noul cod comentat...citez-art 144 prevede ca hot e definitiva, ceea ce inseamna in principiu ca este susceptibila de a fi atacata prin cai extraordinare de retractare, aceasta rezulta chiar din faptul ca hot e def nefiind nevoie de o dispozitie expresa in acest sens
Ps
Cu cont in anulare se ataca si pt nelegala citare hot definitive..care se comunica pe noul cod intotdeauna
Si tot el in vechiul cod,hotararea fiind tot definitiva:zice asa:Intrucat textul nu face nicio distinctie,apreciem ca impotriva hotararii nu poate fi exercitata de lege lata nicio cale de atac fie ordinara ,fie extraordinara.
Paralelismele astea sunt facute pe textul de lege,neavand temei,practic e o parere,tinand cont de faptul ca intre momentul intrarii legii in vigoare si momentul publicarii codului adnotat,slabe sperante sa fi existat cazuri de contestatie in anulare sau revizuire asupra hot de stramutare,iar el sa fi tinut cont de ele.
Jurisprudenta nu stiu cat exista in privinta asta.
Din cate imi aduc aminte in editia 5 a Mihaelei Ciobanu sunt ceva grile pe asa ceva.Si sunt actualizate
Da,sunt cateva grile care spun cam asa:se da fara motivare,nu e supusa niciunei cai,se judeca in cam de consiliu cu citarea partilor,se solutioneaza prin sentinta.
pe vechiul cod stramutarea avea stipulata precizarea nesupusa cai de atac, actual cod nu stipuleaza in acest sens. tabarca pe vechiul cod preciza ca nu poate fi atacata incheierea nici prin caile de atac extraordinare,boroi si les pe noul cod retin ca poate fi atacata hot.
Grlia nr.18
marian20 a scris:
pe vechiul cod stramutarea avea stipulata precizarea nesupusa cai de atac, actual cod nu stipuleaza in acest sens. tabarca pe vechiul cod preciza ca nu poate fi atacata incheierea nici prin caile de atac extraordinare,boroi si les pe noul cod retin ca poate fi atacata hot.
Bine punctat...detaliu pe care l-am uitat
@Catalin ...pe vechiul cod nu e raspuns...pe noul tre' sa-i feliciti pe PHS si C_m...tin eu contabilitatea