avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
Buna, speta mea a fost urmatoarea
eu sunt judecatoare si un avocat prieten ma invita la lansarea de carte, o carte pe care el a scris-o , lansare care are loc in sediul unui partid politic. Te duci sau nu?
Speta am citit-o intr-o carte si am dat raspunsul de acolo, si rasp meu a fost primesti cartea dar nu te duci la lansare . daca vrea sa ti-o dea, o primesti dar nu te duci la lansare pt ca ai putea crea un dubiu ca poti sustine acel partid politic.
Pe ele nu le-a multumit acest raspuns foarte bun si mi-au complicat putin speta adica
-vine a doua zi avocatul si in fata salii de judecata cand te duci la sedinta cu toata lumea langa tine zice: Poftiti dna judecator nu ati venit aseara va dau acum cartea. ce faci o iei?

-am zis ca daca am plecat de la premise ca o iau o iau si in fata tuturor, atunci e le au zis da, dar lumea de pe langa ar putea considera ca acolo pot fi si bani,sau orice altceva.

-dupa am zis, Si ce as fi putut sa fac , sa ii spun Nu dl avocat veniti mai tarziu la mine in birou ca sa creez si mai mare dubiu, asa trebuia sa iau cartea,

Dupa am zis ca toata lumea trebuia sa vada ca e o carte ca daca era invelita in ceva sau intr-o punga , o cutie cu siguranta nu as fi luat-o.

si dupa am mai zis ca oricum avocatul nu avea cauze pe rolul meu si ca nu sunt compromisa in niciun fel daca as fi luat o carte despre juridic.

si ei mi-au zis ca da, dar poate avea cauze peste 2 sapt, atunci I-am zis bine daca e asa putem considera ca eu am deja cartea in biblioteca

atunci au ras si au zis bine gata poti sa pleci, asta a fost tot

din punctul meu de vedere, au fost foarte deschisi si blanzi, consider ca mi-ar fi putut da o speta mult mai grea. A fost bie asa mi-au lasat impresia, acum sper sa nu fi fost doar o strategie.

mult success celor care mai au. eu de-abia astept finalul sa vad notele.

ce parere aveti? pareri contrare?
kjnckjrnhfvuehrfv a scris:

ce parere aveti? pareri contrare?

felicitari , eu zic ca ai raspuns minunat
Avecon a scris:

multumesc frumos , sper sa iei 10 si sa te ajute sa intri

ms dar eu nu am sanse. sunt dupa 300. alta data:D
anul trecut a intrat cineva de pe locul 291, nu se stie:luck:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)