avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Informatii despre un dosar la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Informatii despre un dosar la CEDO

Buna ziua! As dori sa imi spuna cineva,daca stie, cum se poate afla ceva informatii despre un dosar depus la CEDO.Ma intereseaza stadiul in care se afla,cat mai dureaza(a fost depus in 2009).Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:42, 29 August 2012
Puteti afla detalii despre acel dosar numai daca scrieti Grefei Curtii ...sau puteti incerca aici
[ link extern ]

Stimat forumist,

Procedura în fața Curții Europene se împarte în două faze: cea de debut, de până la pronunțarea admisibilității/inadmisibilității îm principiu, și cea contradictorie, de după admisibilitate în principiu.

Exclusiv faza a doua a procedurilor este publică, hotărârile comunicate, precum și Expunerea Faptelor fiind accesibile pe portalul CEDO, HUDOC.

Astfel, ca principiu, nu aveți decât de așteptat. Puteți face o adresă Curții pentru a solicita informații despre mersul dosarului, dar cam atât.

Totuși, din experiență, dacă de la ultima corespondență cu CEDO a trecut peste 6 luni, maxim un an, cererea are șanse mari să nu fie declarată inadmisibilă în principiu și să fie pusă în așteptare, ca să mă exprim mai puțin juridic, în vederea unei viitoare declanșări a fazei a doua a procedurilor.

Deci, părerea mea, așteptați.

Poate v-ar fi util să vă uitați și pe cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cu stimă.



Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
andreigrigoriu, moderator
Buna ziua.Am uitat sa mentionez ca s-au primit niste acte de la CEDO,acelea cu un cod de bare,chiar atunci in 2009 ca dosarul este OK ,este complet,corect.etc... si ca s-a repartizat la comisia nr....Doar ca mi se pare foarte mult timp,3ani,sa astepti fara nici o informatie sa iti soseasca un plic in posta.Multumesc pentru informatii si sa asteptam cu totii plicurile cu sentinte favorabile.
Bună ziua,

Din păcate, cam aceasta este situația cu așteptarea. Sperăm cu toții, însă, că intrarea în vigoare a Protocolului 14 va mai urgenta procedurile.

Pentru o mai echitabilă rexolvare a fluxului aplicațiilor, CEDO a instituit, din iunie 2009, animite criterii de prioritizare a acestora, pe care le puteți urmări aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Vă spun însă, cinstit: ultimul răspuns primit în 2009, pentru aplicații fără motive deosebite de urgentare, nu este nicidecum un termen neuzual de lung, aș putea spune, chiar, că este posibil să mai așteptați.

Cât despre informarea dvs, politica CEDO, deși poate părea frustrantă, este justă: vă informează când este necesar, nu din când în când...


Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla daca exista un dosar la cedo CDmin CDmin Dupa un lung proces prin care fostul propietar a incercat sa-ti recupereze casa pe care o detin momentan, instanta mi-a dat castig de cauza. Sentinta finala si ... (vezi toată discuția)
Durata unui proces la cedo vioadi1 vioadi1 avocatul care m-a reprezentat in procesele civile din tara a depus o cerere la CEDO in decembrie 2013 in februarie 2014 am primit confirmarea de ... (vezi toată discuția)
Relatii pentru dosar cedo dactari dactari buna ziua am o actiune trimisa la CEDO de aproape cinci ani . In prinele luni am fost solicitat pt a completa dosarul cu noi documente cea ce am facut Am ... (vezi toată discuția)