avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Paguba facuta de firma de curierat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Paguba facuta de firma de curierat

Buna ziua,

Doresc sa dau firma de curierat in judecata deoarece mi-a avariat coletul,astfel ca destinatarul nu a mai ridicat coletul,neplatind factura,si eu am ramas cu paguba,am platit si transportul coletului si cheltuielile de ramburs...
S-a facut o constatare de avariere,la care s-au atasat niste poze,cu coletul avariat...Am facut o cerere de despagubire,(exact cat trebuia clinetul sa-mi plateasca factura)dar mi-a fost respinsa din cauza ca eu nu am amabalat bine coletul,dupa cum au constatat ei...
Ei au deschis ambalajul(este vorba de un far de masina) si au fotografiat coletul...
Intrebarea mea este:
Ce lege ma ajuta sa-mi pot recupera paguba pricinuita de firma de curierat?Nu stiu in ce lege sa citesc...
va multumesc,celor care isi fac timp sa-mi citeasca problema si ma lamuresc cu un raspuns!
Cel mai recent răspuns: maridaq , utilizator 20:34, 28 Septembrie 2012
Vedeti prevederile generale privind raspunderea delictuala care se regasesc in codul civil.
Trebuie facuta si invitatie la conciliere directa.
Deschiderea unui proces pe acest caz necesita cunostinte de specialitate, asa ca va sugerez sa consultati un avocat.
dudu_alexf a scris:

Vedeti prevederile generale privind raspunderea delictuala care se regasesc in codul civil.
Trebuie facuta si invitatie la conciliere directa.
Deschiderea unui proces pe acest caz necesita cunostinte de specialitate, asa ca va sugerez sa consultati un avocat.



daca imi puteti preciza,un articol din lege

La ce instanta ma adresez,la tribunal sau judecatorie? ms
Verificati conditiile standard ale transportului (daca era vorba de posta Romana, le aveati pe site). Intr-adevar este necesara procedura concilierii prevazuta de 720 indice 1 Cod de Procedura Civila. Respectati data de convocare, precum si mentiunile obligatorii pe care trebuie sa le contina concilierea (gasiti aceste detalii in articolele subsecvente). Cum inteleg ca este vorba de o valoare redusa, competenta apartine judecatoriei.
Intrebare : cand ati predat coletul, ati declarat valoare?, v a lasat curierul un document care sa ateste ca i ati predat un colet?

Daca la prima intrebare raspunsul dv. este afirmativ, aveti dreptul sa fiti despagubit cu valoarea ce ati declarat o, daca nu, aveti dreptul la o despagubire cu o suma fixa ( 150-200 ron)

Daca la a doua intrebare raspunsul este tot afirmativ pe spatele acelui document aveti termenii si conditiile de furnizare a serviciului de curierat, aveti acolo un "mecanism de rezolvare al reclamatiilor"

succes !

Alte discuții în legătură

M-au furat cei de la o firma de curierat abx5 abx5 Si eu trec printr-o chestiune la fel de delicata cu [editat]. Acum doua saptamani am trimis un colet prin OLX (un telefon samsung edge in valoare de 2100 ... (vezi toată discuția)
Achitarea dauna VONPAUL006 VONPAUL006 Am o firma de transport marfa. La o cursa s-a deteriorat o parte din ambalajul marfii si beneficiarul nu a mai primit marfa. A trebuit ... (vezi toată discuția)
Poate curierul altera ambalajul coletului? Radu Palu Radu Palu Mi-a sosit azi un pachet. Cand expeditorul l-a trimis, a facut poze cu el, asa ca stiam cum arata ce vine. Cand curierul mi l-a predat observ imediat ca ... (vezi toată discuția)