Pe actul aditional al contractului meu, urmand sa parasesc firma la care lucrez, am un paragraf care mentioneaza "acordarea a unei prime bonus constand in 3 salarii brute". In momentul in care acea suma se va vira pe card, la ce sa ma astept? La suma bruta sau la salariul meu net, asa cum l-am primit in fiecare luna, insa acum x3? Nu ar fi normal sa primesc suma salariului brut insa fara sa mi se deduca platile catre sanatate, CAS, etc? Impozitul il inteleg, ca e o suma virata catre stat la orice plati; insa de ce sa mi se retraga sumele catre sanatate de exemplu, atata timp cat eu nu voi beneficia inca 3 luni de acele impozite?
Nu sunteti carcotas, doar nu intelegeti.
In CIM ati avut inscris un salariu de incadrare. De ce n-ati primit pe card exact acea suma?
Pentru ca legea spune clar ca din orice suma de natura salariala se retin contributiile si impozitul. Si atunci ce discutam? Unde-i lege nu-i tocmeala, mai ales la venituri salariale.
Si la firma unde lucrez se acorda 3 salarii la pensionare, dar acestea se aduna cu ultimul salariu platit pentru munca prestata si din total se retine tot ce trebuie cu titlu de contributii sociale si impozit.
Asta-i modul de calcul si nu avem ce face altceva.