avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua

Indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta 75% din venitul net. Intrebarea mea este care venit net? Salariul net pe care il primesti in mana dupa ce ti s-au scazut toate contibutiile? sau anumite contributii nu se mai scad in acest caz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lauraandreea1 , utilizator 13:51, 28 August 2012
Am pus aceasta intrebare deoarece am auzit (dar nu sunt sigura ca e adevarat) ca se aplica acest procent de 75% la venitul brut pe ultimele 12 luni din care s-a scazut numai impozitul pe venit nu si cas, cass etc
Imi pare rau, dar ati auzit gresit. Poate era vorba de concediul prenatal/postnatal, care intr-adevar se calculeaza pe baza veniturilor brute. Insa acesta este de 85% si are ca baza media ultimelor 6 salarii brute realizate dinaintea concediului medical, iar din suma rezultata se trage doar contributia CAS.

Indemnizatia de CCC este reglementata de OUG 111/2010 si se calculeaza in felul urmator:
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
Cs B, Contabil
Va multumesc mult! Mi-ati fost e mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât este cas in cele 126 de zile de pre și post natal? cosmina1591 cosmina1591 Situația este următoarea: am reînceput munca pe 27 august după ce am ieșit din concediul de creștere cu primul copil. Fiind însărcinată cu al doilea ... (vezi toată discuția)
Din concediul medical se scade cas? cat? cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua. Pe 26 august am ieșit din concediul de creștere copil iar pe 27 august am reluat activitatea la locul de munca. In acest moment sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate mystycum mystycum Buna seara!Sunt o viitoare mamica si ma intereseaza cat mai este concediul de maternitate(cat timp) si cum se calculeaza venitul pe aceasta perioada(cat la % ... (vezi toată discuția)