judecatoria emite o hotarare in care s-a strecurat o greseala materiala si de calcul.aceasta greseala apare evidentiata corect in raportul de expertiza contabila dar este preluata gresit de instanta,in loc de x euro au fost trecuti x lei.in aceasta hotarare fostul sot era obligat la plata unei sulte in favoarea mea.in urma acestei hotarari am depus apel si recurs,instanta de recurs schimband in parte hot de la fond,fiind eu cea care urma sa dea fostului sot o sulta,dar mentinadu-se greseala respectiva,iar din aceasta cauza eu fiind nevoita sa achit in plus fostului sot 10 000 lei.am cerut indreptarea erorii materiale si de calcul instantei de recurs dar mi-a fost respinsa ca nefondata.mai poate indrepta judecatoria aceasta greseala in conditiile in care hotararea a trecut prin toate fazele procesuale?
sa inteleg ca daca am vazut acum aceasta greseala e fix problema mea si nu se mai poate face nimic.din cauza unei greseli preluata de instanta de fond eu sunt buna de plata aiurea inca 10 000 lei in cazul in care voi fi executata!
”cine trebuie sa indrepte eroarea materiala si de calcul? ” : instanța care a comis-o și a pronunțat greșit.Depuneți-i o cerere de îndreptare a erorii materiale.Celelalte doar au preluat eroarea.
am fost citata in camera de consiliu si judecatoarea a spus ca de fapt eu cer lamurirea si intinderea dispoz hotararii...nu am inteles.ptr ca eu consider ca este o eroare materiala si de aici erori de calcul.greseala este scrisa negru pe alb .se poate remedia prin lamurirea dispoz hot/nu tot asa vor trebui sa refaca aceste calcule/sau raman asa calculele si lamurind instanta aceasta hot sa ma ajute in cazul in care as fi executata de fostul sot ptr aceasta suma/eu nu pot face actele la cartea funciara din cauza acestei probl ptr ca i-am dat sulta fostului mai putin cu aceasta diferenta gresita de instanta de fond.
depinde de felul formulării și depunerii instanței a Cererii dvs. de îndreptare a unei erori materiale, ori instanța se preface că nu înțelege adevărata cauză : îndreptarea unei erori materiale, sarcină ce trebuie rezolvată doar și numai de instanța de judecată.Stăruiți scurt, clar și precis depunându-i o Notă de ședință prin Registratură și va înțelege neînțeleapta instanță.
daca sunt nemultumita de solutia data mai am cale de atac?mentionez ca am cerut indreptarea erorii mat si de calcul si la curtea de apel la recursul procesului de partaj si au resp ca nefondata spunand ca este greseala de la fond. ce ar putea lamuri acum instanta?ca suma din raport de 6900 euro de fapt insemna lei desi experta face si transformarea in lei?pana la urma as merge si pe lamurirea hot dar nu vad cum ar putea-o lamuri fara a reface toate calculele
Eroare materiala
dand
Am o hotarare irevocabila data de o curte de apel privind impartirea mostenirii unei case. Cel cu care m-am judecat a spus ca exista o eroare materiala la ... (vezi toată discuția)