avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plata unei asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plata unei asigurari

Buna va deranjez cu o intrebare legata de plata unei asigurari in germania.Copilul meu in varsta de 25 ani a accidentat intr o parcare pe timp de noapte o masina,a stat veo 20 min si a plecat ptr ca transporta medicamente la farmacii plus probe patologice ptr spitale si la spitale avea ore fixe.Este adevarat ca s a speriat si a plecat fara sa lase bilet dar s a prezentat a doua zi la ora 14 la politie anuntand accidentul acesta proucandu se noaptea precedenta la ora 1 35.A fost un proces in care el nestiind germana doar eu am fost si l am ajutat cu putina limba germana stiuta,a rezultat suspendarea carnetului pe 8 luni,daune de 900 euro si cheltuieli de 750 euro.Acum sa va spun el conducea fiind angajat de un patron care avea si el contract de subinchiriere a masinii de la un alt patron care avea asigurare ptr masina.Va intreb este ok sa ii ceara copilului meu compania de asigurari 2500 de euro sau trebuie sa intre suma asta in asigurarea patronului masinii?Va implor raspundeti sunt disperata,va dati seama ca am si cheltuielile procesului si nu ma descurc.Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: ContSters116232 , utilizator 21:08, 4 Iunie 2013
Ar trebui sa vedeti daca masina condusa de fiul dvs. avea sau nu asigurare RCA valabila la data accidentului (daca era masina inmatriculata in Germania) sau asigurare carte verde (daca masina nu era inmatriculata in Germania). Daca avea una dintre aceste asigurari, trebuie introdusa in cauza societatea de asigurari (ori corespondentul pe carte verde al acestei societati pe teritoriul Germaniei). Nu cunosc procedura civila germana (poate ar fi bine sa consultati un avocat german), dar presupun ca exista si acolo o institutie a "chemarii in garantie" echivalenta cu cea din procedura civila romana.
Daca obtinti asigurarea, va sfatuiesc sa o trimiteti imediat la dosarul cauzei (in copie xerox) si la adversar, insotita de o scrisoare de explicatii, pentru ca e posibil ca instanta de judecata sa faca demersurile pentru chemarea in cauza a asiguratorului dvs. RCA.
Pentru mai multe detalii, va stau la dispozitie.
Va multumesc din suflet ptr promptitudine, asigurarea este pe numele patronului detinator al masinii copilul meu nu avea asa ceva el lucra doar ptr respectivul.Noi am primit instiitare de la compania de asigurari ca baiatul le datoreaza lor aceasta suma ptr accidentul respectiv.Va rog ajutati ma ce se mai poate face?
Va sunt profund recunoscatoare
Daca masina e inmatriculata in Romania, puteti verifica pe site-ul CEDAM al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor unde anume era asigurata la data accidentului. Trebuie sa cautati in google cuvantul "cedam" si veti gasi usor site-ul. Acolo trebuie sa introduceti numarul de inmatriculare al masinii si data accidentului si va va da site-ul societatea asiguratoare. Daca nu va descurcati, dati-mi mie aceste date si va voi ajuta.
nu avem de unde sa stim legea civila germana precum si ce contracte exista incheiate intre partile implicate. Doar un avocat german va poate ajuta in acest sens.
Situatia data este asa deci patronul german are asigurare la socitatea germana ptr ca detine un parc auto de astfel de masini se poate sa nu vrea el sa dea asigurarea masinii si sa il puna pe baiatul meu la plata?Voi incerca sa discut si cu respectivul domn sa vad daca el a dat asigurarea masinii sau cum se numeste,scuzati mi nepriceperea in manevrarea acestor termeni dar termenul expira cam intr o saptamana

Alte discuții în legătură

Accident rutier mortal in franta teiu teiu In urma unui accident mortal in Franta, tatal meu a decedat, iar bunica in stare grava a fost internata la spital in Franta. Masina distrusa aproape in ... (vezi toată discuția)
Care sunt limitele maxime de despagubire pentru deces si infirmitate permanenta (polita asig. auto spania) lauragavril lauragavril Tatal meu a fost victima a unui accident de masina petrecut in Romania, soldat cu [b]moartea mamei si ranirea grava a tatului[/b]. Vinovatul este un sofer ... (vezi toată discuția)
Asigurari si daune (intrebari, nelamuriri, nemultumiri, sfaturi, legislatie,etc.) nucu$ nucu$ Incerc sa ofer celor interesati, un spatiu in care sa poata primi raspunsuri legate de asigurarile obligatorii si facultative.Rugamintea mea este sa pastram ... (vezi toată discuția)