avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anexa la CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anexa la CIM

Buna ziua
Am si eu o problema legata de o anexa a contractului de munca. Aceasta se refera la dreptul de angajare in timpul si dupa incetarea relatiilor de munca cu angajatorul actual.
Si anume se stipuleaza ca timp de 2 ani chiar si dupa incetarea contractui de munca nu ma pot angaja la o firma cu acelasi profil de activitate, sau nu mi pot deschide o firma cu acelasi profil.
Intrebarea mea este, daca firma are trecut in statut majoritatea codurilor de activitate, dar ca activitate principala doar vreo doua, angajandu ma la o firma cu activitate principala
diferita, incalc aceasta conventie sau nu ?
Mentionez ca aceasta clauza, nu este retribuita conform Codului muncii, nu apare pozitie separata pe fluturasul de salarii.
Cel mai recent răspuns: sorinir , utilizator 22:34, 20 Ianuarie 2005
Clauza de neconcurenta, daca ai prevazut-o, trebuie sa o si platesti. Daca nu a fost platita e egal cu zero.
Numai persoanele care au avut atributii de conducere ar fi obligati la cei 2 ani. Daca nu ati avut functii de conducere perioada este de 6 luni.
In principal, activitatile pe care nu le poti efectua trebuie prevazute expres. Daca nu sunt prevazute, atunci cel mult se pot retine activitatile curentele ale firmei nu cele prevazute in actul constitutiv ca activitati secundare.
Va dati seama, daca ar fi prevazut tot Codul CAEN si s-ar tine cont de asta, inseamna ca nu mai poti exercita nici o functie?
Oricum, principalul este ca trebuie o remuneratie pentru clauza de neconcurenta si trebuie specificata exact in contract.
..iar procentajul urca pana la 25% din net, adica aici este pretul neconcurentei..
fortuna vis,
maximilian
Multumesc pentru raspuns, logic asa e, probabil si legal, dar sa mai vedem in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze din ,,fisa postului,, busubianca busubianca Daca in ,,Fisa postului,, exista un paragraf care stipuleaza ca dupa plecarea de la o firma, timp de 1 an de zile nu te poti angaja la o firma de acelasi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu, clauza de neconcurenta Nicolay Nicolay Buna ziua, Am si eu o problema ma poate lamuri si pe mine cu informatii despre clauza de neconcurenta, ce inseamna, cand se aplica ? De exemplu am urmatorul ... (vezi toată discuția)
Exista cumva o modalitate legala? alexxadavyd alexxadavyd cum poti legal sa impiedici un muncitor de pe santier sa plece de la tine de la firma la o alta colaboratoare cu a ta? poti introduce asa ceva intr-o clauza ... (vezi toată discuția)