avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate

in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie
ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala?


Decizia nr. 680/2012 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 73 alin. (1) din Legea nr. 263/2010
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. Pe:
[ link extern ]
gasiti modelul de cerere cu actele necesare pentru pensia de invaliditate.
Buna Ziua.
Ma intorc de la comisia de expertiza.
Dupa ce analizeaza documentele,doamna de acolo imi spune ca "la mine,nu va pot incadra in grad de invaliditate pe hipoacuzie neurosenzoriala(severa US,moderata UD),doar daca mai aveti,printre altele,si tulburari de vorbire"Iar eu,pe langa hipoacuzie am si balbism cu ticuri cronice.Asadar,am fost trimis la Institutul de Expertiza,pentru a mi se face noi investigatii,si a se stabili daca am,incredibil,tulburari de vorbire,desi e vizibil de pe Neptun :)

Din cate mi-a aratat d-na,pe un tabel cu acele criterii de incadrare in grad de invaliditate pentru pensie,persoanele cu deficiente de auz,NU BENEFICIAZA DE GRAD DE INVALIDITATE,decat daca mai sufera si de alte afectiuni,asadar nici pensie de invaliditate.

Intrebarea mea acum....criteriile sunt cele corecte,sau este o metoda de a da cu flit?
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2015
ContSters118932, utilizator
Intrarti pe "Documente utile", la:
www.avocatnet.ro/content/con...
si verificati si dvs. daca diagnosticul face parte din cele care permit pensionarea de invaliditate.
multumesc
Revin cu noutati.
Am fost,asa cum v-am spus,la expertiza medicala,in vederea incadrarii in grad de invaliditate.Multumesc D-lui Tudorvaleriu pentru atasament.Informatiile au fost foarte utile.

Doamna de la expertiza,nu stiu ce are,insa eu am observat in sectiunea ORL 3 lucruri:
- deficienta de auz(intre 0-40% din capacitatea de munca)
-acufenele(intre 0- 10% din capacitatea de munca)
-tulburarile de vorbire(intre 0-40% din capacitatea de munca)
Si probabil ca mai sunt.

Ma gandesc la faptul ca era de datoria lor sa ma informeze corect asupra celor 3 lucruri,care,fiecare luat separat,scade capacitatea de munca.Ori din nestiinta sau cu buna stiinta,dupa ce am mentionat,si s-a si vazut,ca am tulburari de vorbire,doamna de la expertiza m-a trimis la Institutul de expertiza medicala,doar pentru deficienta de auz.Nu intrebari,nu informatii,nimic.

La institut,domnisoara care mi-a facut din nou testul cu audiograma tonala,mai ca se ruga de mine \"hai domnu,auziti macar un pic,un pic?\".I-am atras atentia de cel putin 2 ori ca,din cauza acufenelor,nu mai pot percepe anumite frecvente,anumite sunete,pe care se straduia din greu sa le aud,desi urechile mele nu le mai percep.Au observat de asemenea,ca am si tulburari de vorbire,iar in scrisoarea catre d-na de la expertiza,nu au mentionat absolut nimic de prezenta acufenelor si a tulburarilor de vorbire.Bineinteles,plicul sigilat.O intreb pe domnisoara de jos,despre examinarea tulburarii de vorbire...primesc doar dat din umeri.

Ajung inapoi la d-na de la expertiza,astept mai bine de 3 ore ca sa desfaca acel plic.Bineinteles ca nu ma incadrez in grad de invaliditate,din cauza ca s-au omis celelalte doua afectiuni.O informez pe doamna ca detin si eu un exemplar cu aceste criterii de incadrare in invaliditate,de pe avocatnet,i-am spus de celelalte doua afectiuni,ca nu am fost informat si nici trimis spre examinare.Primesc doar dat din umeri,balbaieli samd.I-am promis doamnei ca ma voi ocupa de celelalte doua afectiuni si i le voi aduce,drept urmare,m-am dus glont la medicul de familie,care mi-a dat,de data aceasta,dupa ce i-am povestit,internare pentru o zi la ORL.


Am scos la imprimanta sectiunea ORL.Asta pentru a sti exact ce sa le cer.Si sa am si ce sa arat.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
ContSters118932, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie, stagiu insuficient de cotizare mio28 mio28 Sunt nascuta in 25.11.1950 si am un stagiu de cotizare de doar 8.5 ani, exista vreo posibilitate de a primi pensie?conform hotărârii Curţii Constituţionale ... (vezi toată discuția)
Pensie (de urmas?) gradul 3 de invaliditate CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Mama mea a beneficiat pana in aceasta luna de pensie de urmas (in urma decesului tatalui meu) fiind incadrata cu un ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gabryelalion gabryelalion Fiul meu in varsta de 24 de ani are handicap grav,iar pe 23 mai 2013 am fost la comisia de expertiza a capacitatii de munca si a primit gradul I de ... (vezi toată discuția)