avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare

se poate vinde o casa cumparata de la cfr? se poate face intabularea avand in vedere ca asupra terenului exista un drept de superficie?
raspunsul pe care l-am prmit de la persoanele cu care am luat legatura pentru intabulare a fost ca nu se poate.
in aceste conditii ce trebuie facut pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare avand ca obiect aceasta casa?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 18:52, 29 August 2012
Rog sa verificati clauzele contractului de vanzare cumparare pe care l-ati incheiat cu CFR.
Daca in momentul vanzarii a existat acel drept de superficie (drept de proprietate asupra clădirii construite aflate pe terenul altei persoane), atunci aveti doua posibilitati: 1). incheiati cu CFR un Act aditional de renuntare a CFR-ului la dreptul de superficie. 2). vindeti fostului proprietar casa cumparata (respectiv la CFR).
Va doresc succes si ca sfat, consultati un avocat pentru ca fara toate elementele acestui caz nu puteti primi un raspuns mai complet.
Jurist Ioana-Iulica V.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar casa....fara teren VALI1980 VALI1980 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati pt ca nu mai pot...In continuare , incercand sa pun lucrurile in ordine dupa oameni care nu-si fac treaba cum ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate george88 george88 o mica intrebare.daca vand jumatate din terenul pe care il detin ce se intampla cu titlul de propritate?mentionez ca doresc sa raman proprietar pe jumatate din ... (vezi toată discuția)
Situatia bunurilor in concubinaj janedoe45 janedoe45 Sunt intr-o relatie de concubinaj, in urma cu 3 ani dupa decesul parintilor mei, pe o suprafata de teren mostenita am construit o cabana de lemn. Exista ... (vezi toată discuția)