avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas copil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas copil

pentru pensia de urmaş al nepotului meu am nevoie de copie a certificatului constatator de deces , fratele meu a decedat intr-un centru de recuperare la Ghioroc , jud .Arad , de unde s-a eliberat certificatul de deces , dar nu reuşesc să găsesc înţelegere şi nici explicaţii pentru obţinerea certificatului , astfel pierd şi dreptul de a depune dosarul pentru pensia de urmaş a nepotului meu , cum aş putea ajunge în posesia certificatului ? va rog ajutaţimă
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
KisMonika, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:06, 29 August 2012
Ofiterul de stare civila nu va poate face copie dupa constatatorul medical de deces, intrucat legea nu-i permite acest lucru. In schimb va puteti adresa medicului care a eliberat certificatul medical constatator al decesului, care va poate elibera o adeverinta din care sa rezulte diagnosticul(desi nu inteleg ce relevanta are cauza mortii pentru cei de la oficiul de pensii???). Daca nu aveti certificat de deces, fiind sora cu decedatul, sau daca nu o alta ruda apropiata(parinti, matusi) , chiar si mama copilului, va puteti adresa starii civile cu o cerere de solicitare insotita de o copie a cartii de identitate, a certif.de nastere si de casatorie, eventual sentinta de divort al solicitantului+2 lei taxa timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor u_c u_c Buna ziua! Apelez cu rugamintea de a ma indruma deoarece nu stiu incotro sa ma mai adresez.Mama mea incearca sa depuna dosarul pentru pensia de urmas al ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator al decesului IlieGeorgianaIuliana IlieGeorgianaIuliana Buna ziua!Am nevoie de Certificat constatator al decesului{copie legalizata!!}al tatalui meu decedat in 2007.Imi este necesar pentru pensie urmas(sotie)Mi l_au ... (vezi toată discuția)
Stare civila Taisa Taisa Buna seara:) Pe unde se discuta chestiuni legate de activitati privind starea civila? Multumesc. (vezi toată discuția)