avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna tuturor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna tuturor

Mai intai trebuie sa fac o apreciere la acest site , deoarece este un site mai mult decat folositor.Ma bucur pentru ca intalnesc oameni destepti si bine informati.Va doresc sa o tineti tot asa.
Am o intrebare.Am solicitat conducatorului unitatii o copie dupa procesul-verbal care sa incheiat dupa efectuarea cercetarii disciplinare a unui coleg si o copie dupa decizia de sanctionare si se tergiverseaza.Este normal ? nu ar trebui sa stiu ce masuri s-au luat. Eu fiind parte vatamata ( conflictul fiind intr-e mine si un coleg).Daca revin cu o alta cerere asi invoca un text de lege care sa-i determine sa-mi elibereze aceste documente...poate cineva sa-mi spuna ce lege , art. asi invoca.
Va multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 20 Ianuarie 2009
Aratati in instanta ca o dovada ar fi acel proces verbal in urma caruia s-a efectuat o cercetare disciplinara pe care l-ati solicitat angajatorului iar acesta nu vi-l pune la dispozitie. Instanta poate pune in vedere angajatorului sa prezinte respectivul act.
Potrivit art. 1169 C. Civ. , cel ce face primul o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca – actori incumbit probatio -, deci sarcina probei revine celui care face o afirmatie.
Procesul civil fiind pornit de catre reclamant, prin introducerea cererii de chemare în judecata, acesta trebuie sa-si
dovedeasca pretentia pe care a supus-o judecatii (onus probandi incumbit actori).
Referitor la proba conditiilor raspunderii civile delictuale, în raport de dispozitiile art. 1169 Cod civil, victima prejudiciului va trebui sa faca dovada existentei prejudiciului, a faptei ilicite, a raportului de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciu, precum si a vinovatiei. Fiind vorba de fapte juridice, sub aspect probator este admis orice mijloc de proba, inclusiv proba testimoniala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara psh psh Buna seara.. Administratorul societatii emita o decizie de constituire a unei comisii de cercetare disciplinara fara a fi mentionat ca membru.in cursul ... (vezi toată discuția)
Altercatie la servici ENGFULL ENGFULL intr-o cerere adresata conducerii o salariata face cunoscut ca in timpul programului de lucru a fost agresata verbal si fizic de un coleg se intelege din ... (vezi toată discuția)