avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale SCUTIRE DE IMPOZIT PE LOCUINTA
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

SCUTIRE DE IMPOZIT PE LOCUINTA

Buna ziua,
Mama mea, este urmasa de veteran de razboi in afara serviciului ordonat (IOVR),doresc sa stiu daca are dreptul la scutire de impozit pe locuinta ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
neri, utilizator
Cel mai recent răspuns: neri , utilizator 09:08, 31 August 2012
Conform Codului Fiscal art. 284, in calitate de urmasa de veteran de razboi, beneficiaza de scutire impozit imobil, cu conditia sa aibe domiciliul la adresa imobilului pt care solicita scutirea, sa nu se fi recasatorit si ca sa beneficieze de scutire intreg imobil trebuie sa aibe succesiunea facuta dupa sot, din care sa rezulte ca este singura mostenitoare a imobilului, in cazul in care sunteti si dvs mostenitor, se va acorda scutire doar pe cota dansei de destinere din imobil. Trebuie sa mearga la Asociatia Veteranilor de razboi, pt a solicita sa se elibereze o Adeverinta de urmas de veteran de razboi, care trebuie sa o prezinte la Impozite si Taxe.

Dar, pana acum nu a beneficiat de scutire?
Va multumesc pt.raspuns. Nu a beneficiat pana acum de aceasta scutire,pt.ca cei de la taxe si impozite nu se pare ca nu inteleg legea. Tatal meu a fost veteran/invalid de razboi in afara serviciului ordonat,a fost nevazator,iar aceasta categorie de veterani/invalizi (in afara serviciul ordonat) au fost asimilati de invalizii de razboi,deci drepturile au devenit egale,exista o ordonanta in acest sens. Iar mama mea locuieste impreuna cu un frate de al meu care nu are niciun venit si,locuinta este pe numele celor doi. Precizez ca,locuinta a fost cumparata dupa decesul tatalui meu.
Multumesc.
Undeva sa strecurat o greseala pt ca tatal dvs, nevazator fiind, se incadra la o alta grupa de scutire, dar este faptul consumat. Pentru mama, deja am spus cum trebuie sa procedeze. Mai exista o posibilitate pt fratele dvs, care spuneti ca este fara venit si detine impreuna cu mama dvs, un imobil. Exista o hotarare a Consiliului Local, prin care cei fara venituri, sau cu venituri pana in 450 lei, sa prezinte o adeverinta de venit, pe care o solicita de la Administratia Financiara. In cazul in care are restanta la impozit pe anii anteriori, poate solicita aceasta adeverinta de venit pt fiecare an in parte, urmand ca cei de la impozite si taxe, in urma unui referat sa ii scada debitul si majorarile. Fratele dvs, la inceputul fiecarui an, in ianuarie, prezinta aceasta adeverinta de venit, in urma caruia va fi scutit pe intreg anul.
va multunesc mult pt.raspunsuri !
Mai am o intrebare,mama stiind ca este scutita de plata impozitului,nu a platit decand a decedat tata,iar acum vreo doua luni a schimbat locuinta cu una mai mica ( are o pensie de urmas de 400/luna) si, avea nevoie de o a deverinta de la taxe si impozite ca este la zi cu plata,cei de la taxe si impozite nu au eliberat adeverinta respectica decat dupa ce a achitat suma de 1800 lei reprezentand impozitul neplatit . Intrebarea mea este: daca dovedim toate aceste drepturi ,mama mea are sanse sa primeasca banii inapoi de la taxe si impozite ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)
Scutire impozite locale fetcu costel fetcu costel buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg: mama mea este vaduva de veteran de razboi si prizonier. in timpul razboiului ea,copil fiind, a fost refugiata ... (vezi toată discuția)
Veteranii de razboi trebuie sa plateasca impozit? ContSters107540 ContSters107540 Buna ziua.am si eu o intrebare.Bunica mea,care are 86 de ani si are pensie de urmas de veteran de razboi,trebuie sa plateasca impozit pe teren intravilan?pana ... (vezi toată discuția)