avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont- pt neplata impozit finante
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont- pt neplata impozit finante

Buna ziua,
Am primit înștiințarea de la banca ca mi-a fost poprit contul pt neplata impozitului pe profit pt un PFA. Valoarea poprita este 180RON.
Contul poprit nu avea bani în el. Am băgat bani și am vazut ca apare ca suma blocata.
Finanțele nu își iau banii automat din cont dacă găsesc bani în acesta, și respectiv nu se ridica poprirea automat?
Ce mai trebuie eu sa fac pt a ridica poprirea?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:09, 13 Martie 2013
În mod normal da, însă este posibil să dureze ceva timp. Mai bine aţi fi achitat direct la organul fiscal şi aţi fi solicitat cu această ocazie şi ridicarea popririi.
Buna ziua,

Este bine sa nu asteptati ca cei de la Administratie sa transmita catre banca ridicarea popririi. Mergeti si solicitati de la ei adresa de ridicare a popririi si o depuneti personal la banca. Merge mai repede asa.
Problema este ca eu nu mai locuiesc in localiatatea in care am deschis PFA respectiv in care am domiciliul din buletin. De aceea o deplasare pana la finante ma costa mai mult decat impozitul. Astept sa ridice poprirea.
La banca unde este contul poprit (1) am si un cont de euro pt rata la credit ipotecar insa am primit asigurari de la banca, ca nu sunt probleme la plata ratei din contul de euro. Treaba este ca mi-au poprit si conturile de la alta banca (2) in care mai aveam bani, si sumele datorate apar blocate in ambele conturi de la banca 2 atat de lei cat si euro. Sper sa isi ia cat banii dintr-unul din conturi si sa ma deblocheze cat mai repede.
Oare telefonic am vreo sansa sa ma inteleg cu cei de la Finante?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Trebuie sa vorbiti cu cei de la banca. Tehnic banca executa poprirea si exista posibilitatea sa va execute si cea de a doua banca daca nu au un document care sa ridice aceasta poprire.
Incercati sa vorbiti la administratie poate gasiti intelegere.
lucaamval a scris:
Astept sa ridice poprirea.


Trebuie sa mergeti personal sa luati hartie de ridicare a popririi de la finante si sa o duceti la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)
Cont blocat de anaf eriklud eriklud Buna, ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat. Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa ... (vezi toată discuția)