avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale poprire bancara
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

poprire bancara

BUna ziua,

Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult de 30 de zile de la momentul popririi. Suma incasata depaseste valoarea incasata dar banca nu vrea sa deblocheze contul pe motiv ca poate au venit intre timp alte popriri si cica asa este in codul fiscal desii eu nu am gasit nimic in acest sens. Este normal? Nu stiu ce ar trebui sa facem.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: craft , utilizator 23:03, 3 Septembrie 2012
ANAF nu trimite inapoi catre banca nimic. In mod normal banca ar trebui sa deblocheze restul banilor. Caci hartia aia de la ANAF zice ca are de recuperat o suma de bani. Dupa ce o recupereaza nu mai exista motivul de blocare a contului nu?
Alaturat va atasez articolul de lege despre care vorbeam mai sus, in baza caruia institutia instituie poprire si ridica/deblochea salariul poprit, este vorba de, art. 149, din O.G.92/2003, privind executarea silită a sumelor ce se cuvin debitorilor.

(11) Pentru stingerea creanţelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmăriţi prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, prevederile alin. (5) aplicându-se în mod corespunzător. În acest caz, odată cu comunicarea somaţiei şi a titlului executoriu, făcută debitorului potrivit art. 44, o copie certificată de pe acest titlu va fi comunicată băncii la care se află deschis contul debitorului. Despre această măsură va fi înştiinţat şi debitorul.

(14) Dacă debitorul face plata în termenul prevăzut în somaţie, organul de executare va înştiinţa de îndată în scris băncile pentru sistarea totală sau parţială a indisponibilizării conturilor şi reţinerilor. În caz contrar banca este obligată să procedeze conform dispoziţiilor alin. (12).

Pana se face corelarea privind incasarea intregului debit, in general contribuabilul respectiv era cel care in baza unei cererii solicita ridicarea interdictiei pe salariu.
Nu e vorba despre un cont de salariu ci despre contul unei firme. In lege scrie undeva ca banca disponibilizeaza sumele de bani cf popririi. Asta eu zic ca nu inseamna blocarea tuturor banilor din cont. Banca invoca o lege legata de suspendarea popririi. Dar in cazul de fata nu e vb de o suspendare caci poprirea a fost executata.
Am citit zilele aceste codul fiscal si mi se pare atat de prost facut. Pe alocuri chiar se contrazice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)
Poprire cont- pt neplata impozit finante lucaamval lucaamval Buna ziua, Am primit înștiințarea de la banca ca mi-a fost poprit contul pt neplata impozitului pe profit pt un PFA. Valoarea poprita este ... (vezi toată discuția)