avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema la data si luna,an atestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema la data si luna,an atestat

Am dat atestatul in data de 24.11 2008 cu mai multi colegi in acelasi timp si mai mult ca sigur la 3 dintre noi au gresit data de valabilitate.La mine si la cei 2 colegi este valabil pana la30.08 2012 [ DECI DOAR 4 ANI]?Iar ceilalti colegi au valabilitatea cu un an in plus.Spunneti-mi si mie este o greseala la ARR sau ce tre.sa fac.:">
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:26, 31 August 2012
ORDIN Nr. 597 din 21 aprilie 2003 privind aprobarea Normelor pentru stabilirea condiţiilor de obţinere a atestatului profesional de către conducătorii auto care efectuează transport rutier de mărfuri cu vehicule a căror masă maximă autorizată este mai mare de 7,5 tone, transport rutier public de persoane şi transport rutier cu vehicule având mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite

ART. 4
(1) Atestatul profesional se obţine în urma absolvirii cursurilor de pregătire şi promovării unui examen, perioada de valabilitate a acestuia fiind de 5 ani.

Chiar daca dupa 4 ani ati observat perioada de valabilitate mergeti si depuneti o adresa la ARR emitentul atestatului insotita de o copie a CI, permisului de conducere si atestatului si solicitati prelungirea valabilitatii cu inca un an ptr respectarea prevederilor art. 4 din ord. 597.

cand ati sustinut examenul ptr atestat nu stiati ca valabilitatea acestuia este de 5 ani? si daca da, de ce nu ati verificat datele inscrise pe el cand l-ati ridicat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestate conducatori auto raresbogdan raresbogdan Conducatorii auto cu categoriile auto B,C este obligatori sa aiba atestate ca sa poată conduce masini de peste 3,5 t? Dar cei care conduc tractoare? De ... (vezi toată discuția)
Atestat transport marfa mariuspopa1979 mariuspopa1979 daca am doar categoria C cind obtin atetatul ,il pot folosi si dupa ce obtin categori C+E,multumesc cred ca m-am facut inteles (vezi toată discuția)
Obligatii prin lege alexyn alexyn Buna ziua, as dori sa aflu daca prin lege sunt absolut obligat ca angajat sofer pentru transport national si international pe camion de 7,5 t sa am atestate... ... (vezi toată discuția)