avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... atestate conducatori auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

atestate conducatori auto

Conducatorii auto cu categoriile auto B,C este obligatori sa aiba atestate ca sa poată conduce masini de peste 3,5 t?
Dar cei care conduc tractoare? De exemplu carnet cu categoriile B,Tr.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: raresbogdan , utilizator 08:45, 29 Aprilie 2013
ORDIN Nr. 597 din 21 aprilie 2003 privind aprobarea Normelor pentru stabilirea condiţiilor de obţinere a atestatului profesional de către conducătorii auto care efectuează transport rutier de mărfuri cu vehicule a căror masă maximă autorizată este mai mare de 7,5 tone, transport rutier public de persoane şi transport rutier cu vehicule având mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite

ART. 1
Conducătorii auto care efectuează transport rutier de mărfuri cu vehicule a căror masă maximă autorizată este mai mare de 7,5 tone, transport rutier public de persoane şi transport rutier cu vehicule având mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite trebuie să fie titulari ai unui atestat profesional, acesta reprezentând dovada pregătirii profesionale pentru calitatea de conducător auto de vehicule destinate transporturilor rutiere menţionate.

cyan,

Art. 1 din NORMA la care faceti referire a fost modficat prin punctul 3. din Ordin nr. 521/2007 începând cu 03.04.2007, astfel:
Art. 1. - Conducătorii auto care efectuează transport rutier de mărfuri cu vehicule a căror masă maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone, transport rutier public de persoane şi transport rutier cu vehicule având mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite trebuie să fie titulari ai unui certificat, acesta reprezentând dovada competenţei şi atestării profesionale pentru calitatea de conducător auto de vehicule destinate transporturilor rutiere menţionate.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie flrinsr73 flrinsr73 va rog sa ma ajutati! care ar fi definitia exacta pentru conducator auto profesionist si in ce lege poate fi gasita (vezi toată discuția)
Problema la data si luna,an atestat CERNAMIHAI CERNAMIHAI Am dat atestatul in data de 24.11 2008 cu mai multi colegi in acelasi timp si mai mult ca sigur la 3 dintre noi au gresit data de valabilitate.La mine si la ... (vezi toată discuția)
Atestat transport marfa mariuspopa1979 mariuspopa1979 daca am doar categoria C cind obtin atetatul ,il pot folosi si dupa ce obtin categori C+E,multumesc cred ca m-am facut inteles (vezi toată discuția)